Ga naar de inhoud

BEKIJK: Jules Hesters snelt naar zilver in Hongkong

 vr 15 maart 2024 15:47
Jules Hesters
Jules Hesters begin dit jaar in actie op het EK in Apeldoorn.

Baanwielrenner Jules Hesters is opnieuw op het podium geëindigd in de afvallingskoers. In de Nations Cup in Hongkong werd hij vandaag tweede.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de afvallingskoers, een niet-olympisch onderdeel, overleefde specialist Jules Hesters alle afvallingen, waarna hij in het duel voor goud in het zand beet tegen de Brit William Perrett. De Australiër Graeme Frislie finishte als derde.

 

Begin dit jaar reed Hesters ook al in de prijzen op het Europees kampioenschap. Na een valpartij sleepte hij nog brons uit het vuur.

Jonge achtervolgingsploeg 10e

De Belgische achtervolgingsploeg bij de mannen - die nog in strijd is voor een olympisch ticket - werd uitgeschakeld in de kwalificaties. De Belgen brachten met Milan Van den Haute, Thibaut Bernard, Renzo Raes en Yoran Van Gucht een atypische en erg jonge ploeg aan de start, zonder de vaste sterkhouders. Het kwartet werd 10e en voorlaatste in de kwalificaties.

Gerelateerd: