Ga naar de inhoud

Deila en zijn troepen halen opgelucht adem na "heel moeilijke week": "Dit doet zó veel deugd"

 zo 3 maart 2024 17:09
Deila
Deila en Club Brugge pakken de drie punten mee naar huis na de 0-3 zege tegen Genk.

Er schijnen weer zonnestralen door de donkere wolken. Op het veld van Genk rechtte Club Brugge eindelijk de rug met een duidelijke 0-3. De opluchting was enorm, de crisis lijkt (even) afgewend. "Iedereen voelde dat we een heel erg moeilijke week beleefden. Dit doet dan ook zó veel deugd", geeft Maxim De Cuyper na de wedstrijd toe.

Een lach van oor tot oor.

 

De beelden van een stralende Ronny Deila na de deugddoende zege in de Cegeka Arena zeggen eigenlijk alles. Het zware weer dat boven Brugge hing, lijkt even helemaal verdwenen.

 

Nét op tijd, zo lijkt. Want hoewel Deila vorige week nog verkondigde dat er geen crisis was bij Club, doen de opgeluchte reacties nu toch anders vermoeden. 

 

"Natuurlijk voel je als groep dat we een hele lastige week hebben gehad", verklapt Maxim De Cuyper. "Zowel persoonlijk als voor de groep was het niet leuk."

 

"En dat voelt de trainer ook", duidt de linksachter op de wankele positie waarin zijn Noorse coach zich de afgelopen weken bevond. "Dan is het belangrijk dat iedereen naar zichzelf kijkt en niet naar iemand wijst."

 

"Zo kom je er niet. Ik ben dus heel blij met de mooie reactie na een moeilijke week. Dit doet zó veel deugd."

 

"En dat ik nu al aan 7 assists zit? Die kunnen me even gestolen worden. Het doet echt gewoon heel goed dat we gewonnen hebben."

We mogen nu ook niet te snel alles positief inzien. Dit was gewoon een stap in de goeie richting.

Hans Vanaken

De troepen van Deila kunnen dus even ademhalen. Al beseft Hans Vanaken dat Club nog niet is waar het moet zijn.

 

"Het doet heel veel deugd, zeker na de twee verliespartijen en de bekerexit. Maar we mogen nu ook niet te snel alles positief inzien. Dit was gewoon een stap in de goeie richting."

 

En net als ploegmakker De Cuyper weet de Brugse draaischijf dat die ommekeer geen wedstrijd later had moeten komen. "Of we Ronny's vel gered hebben? Dat moet je aan iemand anders vragen", antwoordt Vanaken ietwat ongemakkelijk.

 

"Wij doen gewoon ons uiterste best om het tij te keren als we in een moeilijke situatie zitten en dat kan alleen door te winnen. Dat hebben we vandaag gedaan."

Zijden draadje

En dan moest de meest geviseerde Bruggeling van de laatste weken zelf nog voor de microfoon verschijnen.

 

"Ik ben echt heel trots op mijn jongens", opende coach Ronny Deila positief. "Ze zijn heel goed met deze situatie omgegaan."

 

"Er lag wel heel wat druk op deze partij", gaf ook de Noor daarna toe. "Niet enkel externe druk, maar ook druk van binnenuit." Voelde de coach dat zijn toekomst bij blauw-zwart aan een zijden draadje hing?

 

In ieder geval lijkt hij zichzelf nu weer wat ruimte te hebben verschaft. Zonder een wereldpartij te spelen. "Want we hebben ook wel wat geluk gehad", zag hij. "We verdienden misschien geen 0-3."

 

"Nu moeten we hierop bouwen en een momentum creëren. Alles kan nog, we kijken vooruit."

 

Het perfecte cliché om de crisis helemaal te bezweren? Time will tell...

Gerelateerd: