Ga naar de inhoud

Nina Derwael zet in kwalificaties Cottbus meteen betere score neer dan bij haar gouden comeback

 vr 23 februari 2024 16:30
Derwael in actie op de balk.

Nina Derwael is helemaal terug van weggeweest. Onze landgenote scoorde in de kwalificaties in Cottbus - haar tweede wereldbeker na haar comeback - meteen een hoopvolle score van 13,700 op de balk. Zo deed ze meteen ook beter dan bij haar comeback in Caïro, waar ze goud pakte in de balkfinale met 13.630. Samen met Erika Pinxten mag ze zich alvast opmaken voor de finale.

Nina Derwael heeft meteen de toon gezet op haar tweede wereldbeker na haar comeback. In Cottbus kwalificeerde ze zich voor de finale en scoorde ze in de kwalificaties 13.700 punten.

 

Een verbetering in vergelijking met haar comeback in Caïro, waar ze meteen een gouden medaille pakte met een score van 13.630. Het was voor Derwael toen haar eerste competitiewedstrijd in 472 dagen. De 23-jarige Limburgse onderging in september nog een schouderoperatie.

 

Een maand later moest ze forfait geven voor de wereldkampioenschappen in eigen land, in Antwerpen. De olympische kampioene op de brug met ongelijke leggers moet haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs van komende zomer nog altijd valideren.    

 

Na de vier wereldbekermanches van dit voorjaar (Caïro, Cottbus, Bakoe en Doha) verdienen de twee beste turnsters die zich nog niet plaatsten op elk van de vier toestellen een individueel ticket voor de Spelen. Daarna is er nog een laatste kans op kwalificatie tijdens de Europese kampioenschappen in het Italiaanse Rimini (2-5 mei).

 

Ook de 16-jarige Erika Pinxten was opnieuw van de partij en plaatste zich voor de finale. De talentvolle turnster werd in Cairo nog tweede achter Derwael en begon haar kwalificaties met een sterke score van 13,333 punten. 

Brassart plaatst zich voor brugfinale

Maellyse Brassart heeft zich donderdag op de wereldbekermanche turnen in het Duitse Cottbus al geplaatst voor de finale op de brug.

 

De Brusselse eindigde in de kwalificaties als vijfde van de acht gekwalificeerden met een score van 13,666. De Algerijnse Kaylia Nemour zette de beste prestatie neer (15,433 punten). Erika Pinxten eindigde als veertigste met 12,133 punten. De finale volgt zaterdag. 

 

Bij de mannen eindigde Glen Cuyle als twintigste in de kwalificaties voor de ringen met 13,633 punten. Nikita Simonov uit Azerbeidzjan zette de beste prestatie neer (14,600).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: