Ga naar de inhoud

BEKIJK: Nina Derwael haalt bij comeback meteen balkfinale, ondanks foutje bij opsprong

 vr 16 februari 2024 19:17
Nina Derwael (archief).

Nina Derwael heeft haar comeback niet gemist. Op de Wereldbeker in Caïro kon ze zich meteen plaatsen voor de finale op de balk, ondanks dat de opsprong misliep. Erika Pinxten deed met een 2e plek in de kwalificaties nog beter dan de olympische kampioene.

Blessureleed hield Nina Derwael lange tijd aan de zijlijn, maar in Caïro mocht de olympische kampioene op de brug met ongelijke leggers haar rentree vieren.

 

Moest ze nog wat zenuwen uit haar botten schudden? Bij de opsprong op de balk moest Derwael er meteen weer af, maar dat bracht haar niet van haar stuk. Ze turnde nog een knappe oefening en mocht met een score van 13.033 als 6e naar de finale.

 

Erika Pinxten, een 16-jarige clubgenote van Derwael, deed nog straffer in de kwalificaties. Met een score van 13.230 mag ze als nummer 2 naar de finale. Ook op de grondoefening (4e met 12.770) plaatste ze zich voor de finale.

 

In de strijd om de olympische tickets maken dus twee Belgen aanspraak op een plekje in Parijs. Zondag staan de toestelfinales op het programma. Na Caïro volgen nog drie Wereldbekers in Cottbus, Bakoe en Doha.

 

De twee hoogst geplaatste turners na de vier Wereldbekers van de deelneemsters die nog géén olympisch ticket hebben, mogen naar de Spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: