Ga naar de inhoud

Voormalige Braziliaanse topvoetballer Dani Alves vliegt 4,5 jaar de cel in voor verkrachting

 do 22 februari 2024 10:59
Dani Alves slaat de ogen neer in de rechtbank in Barcelona.
Dani Alves slaat de ogen neer in de rechtbank in Barcelona.

De voormalige Braziliaanse topvoetballer Dani Alves is door de rechtbank in Barcelona veroordeeld tot een celstraf van 4,5 jaar. Alves is schuldig bevonden aan de verkrachting van een jonge vrouw in een nachtclub in Barcelona.

De feiten dateren van december 2022. Het slachtoffer beschuldigde Dani Alves, 40 jaar intussen, van verkrachting. De Braziliaan randde de vrouw aan in de toiletten van een chique nachtclub in Barcelona.

 

De openbare aanklagers eisten een gevangenisstraf van 9 jaar voor de Braziliaan, de advocaten van het slachtoffer wilden de voormalige voetballer voor 12 jaar de cel in.

 

Tijdens het proces de voorbije dagen in Barcelona werd Alves, die al sinds januari 2023 in hechtenis zit, schuldig bevonden aan de feiten.

 

De Braziliaan pleitte onschuldig, maar kreeg dus een celstraf van 4,5 jaar en moet ook een schadevergoeding van 150.000 euro betalen. Tegen die uitspraak kan hij nog in beroep gaan.

 

"De uitspraak bewijst dat het slachtoffer niet ingestemd heeft met seksuele handelingen en dat er dus sprake is van verkrachting", klinkt het in een statement van het Spaanse gerecht.

 

Alves wordt beschouwd als een van de beste rechtsbacks aller tijden en is ook op het gebied van prijzen een van de meest succesvolle voetballers in de geschiedenis. De 126-voudige Braziliaanse international won in zijn carrière in totaal 43 titels op het hoogste niveau. Alleen Lionel Messi doet even goed.

Gerelateerd: