Ga naar de inhoud

Dani Alves moet zonder borg naar de gevangenis op verdenking van aanranding

 vr 20 januari 2023 18:14
Alves moet de cel in.

De Braziliaanse voetballer Dani Alves is door de rechter in Spanje in voorlopige hechtenis genomen zonder borg. De 39-jarige Braziliaanse veelwinnaar werd door een Spaanse vrouw beschuldigd van aanranding. Vrijdag besliste de rechter dat Alves voorlopig naar de cel moet in afwachting van een definitieve uitspraak.

Alves meldde zich vrijdagochtend na een dagvaarding aan het commissariaat van Les Corts. De politie nam hem in hechtenis en Alves werd overgebracht naar de rechtbank, waar hij verantwoording zal afleggen bij een rechter.


Vorige week dinsdag raakte bekend dat het gerecht in Barcelona een onderzoek opende naar een vermeende aanranding door Dani Alves. De oud-speler van FC Barcelona zou in de nacht van 30 op 31 december ongevraagd een 23-jarige vrouw onder haar ondergoed hebben betast in een bekende nachtclub in Barcelona. De vrouw diende een klacht in op 2 januari. 


Alves, vorige maand nog actief met Brazilië op het WK in Qatar, ontkent de beschuldigingen categoriek. In een videoboodschap op de Spaanse tv gaf hij aan "niet te weten om welke vrouw het gaat". "Ik was aan het dansen en had het naar mijn zin zonder iemand lastig te vallen", zei hij.

 

Maar vrijdagnamiddag kwamen verschillende Spaanse media met het bericht naar buiten dat Alves in voorlopige hechtenis is genomen. De Braziliaan moet naar de cel, zonder borg, waardoor hij achter tralies blijft tot er een definitieve uitspraak is.

 

Hoe dan ook ziet het er niet goed uit voor Alves. Met zijn beslissing tot voorlopige hechtenis geeft de rechter aan dat hij de getuigenis van het slachtoffer als geloofwaardig acht. Hoe en wanneer de zaak verder behandeld zal worden is nog niet duidelijk.

Club ontslaat hem onmiddellijk

Alves' huidige club, UNAM Pumas uit Mexico, zette de Braziliaan vrijdagavond meteen op de keien. De club wacht een definitieve uitspraak dus niet af. 


Alves voetbalde sinds de zomer van vorig jaar voor Pumas. Voordien verdedigde de rechtsachter de kleuren van zijn jeugdclub Bahia (2001-2002), Sevilla (2002-2008), Barcelona (2008-2016 en 2021-2022), Juventus (2016-2017), Paris Saint-Germain (2017-2019) en Sao Paulo (2019-2021).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.