Ga naar de inhoud

Rui Costa houdt schouder- en sleutelbeenbreuk over aan val in Algarve

 za 17 februari 2024 13:16
Rui Costa met een pijnlijke grimas op het gelaat na zijn val gisteren.
Rui Costa met een pijnlijke grimas op het gelaat na zijn val gisteren.

Rui Costa heeft vrijdag bij een val in de 3e rit van de Ronde van de Algarve breuken opgelopen in zijn sleutelbeen en in het kapsel van zijn rechterschouder. Dat heeft zijn team EF Education-EasyPost bekendgemaakt. De Portugees heeft ook een hersenschudding.

Rui Costa klapte vrijdag tegen het asfalt in de 3e rit van de Ronde van de Algarve. Niet zonder gevolgen dus, want de Portugees heeft er een gebroken sleutelbeen en een gebroken schouder aan overgehouden.

 

Ook zijn Nederlandse ploeggenoot Marijn van den Berg kwam vrijdag ten val. Hij kon aanvankelijk voort, maar moest na enkele kilometers ook opnieuw voet aan de grond zetten.

 

Van den Berg vertoonde tekenen van een hersenschudding en werd uit voorzorg, en volgens het protocol, uit koers gehaald.

 

De 37-jarige Rui Costa is aan zijn eerste weken bezig bij EF Education-EasyPost. Vorig seizoen verdedigde hij de kleuren van Intermarché-Wanty.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.