Ga naar de inhoud

Gerben Thijssen bewijst bloedvorm en bijt van zich af: "Hier heb ik heel de winter voor gewerkt"

 wo 14 februari 2024 19:40

Vijf koersdagen, twee overwinningen. Gerben Thijssen is als een wervelwind aan het seizoen begonnen. Naar eigen zeggen had hij iets te bewijzen. Aan zichzelf, maar ook aan de buitenwereld. "Ik heb vandaag getoond dat ik moeilijk te kloppen ben wanneer ik ruimte krijg", beet hij van zich af na zijn triomf in de Ronde van de Algarve.

Dolle vreugde bij Intermarché-Wanty na de finish van de openingsrit in de Ronde van de Algarve.

Iedereen valt Gerben Thijssen in de armen na zijn sprint naar de overwinning.  "Lekker man. Dat is het", kloppen de ploegmakkers elkaar trots op de schouder.

"Het is ongelooflijk wat de ploeg vandaag voor me heeft gedaan", vertelt een duidelijk uitgelaten Thijssen zelf. "We zijn hier met zeven en hebben alle zeven even hard voor deze overwinning gewerkt. Ik ben blij dat ik die werklust uiteindelijk ook heb kunnen verzilveren."

 

"Het beste voorbeeld: Vito Braet was dit weekend nog tweede in de Figueira Classic en cijferde zich nu zonder problemen weg op kop van de koers. Het was mooi om te zien hoe ze door het vuur gingen voor mij. 

De ploeg gelooft echt in mij.

Gerben Thijssen

Zijn ploegmakker gingen door het vuur, Thijssen zelf ging (bijna letterlijk) door de muur voor zijn overwinning. Volgeladen met bewijsdrang slalomde hij voorbij alles en iedereen in de laatste rechte lijn.

 

"Ik wist ook dat ik door de wind niet te snel mocht aangaan", doet hij zijn relaas van een hectische sprint. "Ik heb me dan redelijk snel genesteld in het wiel van Arnaud (Démare, red.), maar die viel op 400 meter van de finish nog bijna."

 

"Toen moest ik meteen naar rechts duiken en wist ik: wanneer ik nu ruimte vind, zal ik heel moeilijk te kloppen zijn. Dat heb ik vandaag nog maar eens bewezen."

En zo staat de teller van Thijssen na amper 5 koersdagen al op twee zeges.

 

"De ploeg gelooft echt in mij", vertelt onze landgenoot opgelucht. "Ik miste vorig jaar mijn seizoensstart, maar deze winter heb ik hard gewerkt om deze keer meteen met een goed vormpeil het seizoen aan te vatten. Ik wilde meteen tonen wat ik waard ben."

Gerelateerd: