Ga naar de inhoud

Goedmakertje voor Ronaldo? Roberto Martinez verklaart opvallende stem voor Messi: "Het was een vergissing"

 di 30 januari 2024 17:49

Lionel Messi op 1, Cristiano Ronaldo nergens te bespeuren. Een opvallende keuze van Portugees bondscoach Roberto Martinez bij de verkiezing voor Speler van het Jaar. In een interview in Portugal gaf de trainer vandaag voor het eerst uitleg over zijn beslissing. "Ik heb me van periode vergist", leek hij zich te excuseren.

Het stembiljet van Roberto Martínez voor Speler van het Jaar 2023 zorgde enkele weken geleden voor vele gefronste wenkbrauwen.

 

De Portugese bondscoach zette Lionel Messi prominent op 1. Een keuze die zijn sterspeler Cristiano Ronaldo ongetwijfeld niet graag gezien zal hebben. 

 

En minstens even opvallend: niet CR7, wel Brozovic en Bernardo Silva vormden mee de top drie.

Er zijn tegenwoordig zó veel stemmingen en shows in de voetbalwereld.

Roberto Martinez

Inmiddels enkele weken later verklaarde de voormalige bondscoach van de Belgen zijn opvallende keuze in een interview met het Portugese nieuwsmedium A Bola.

 

"Het was een vergissing", klonk het.

 

Zo zou de voormalige bondscoach van de Belgen zich van stemperiode vergist hebben. "Ik ben niet de enige die deze fout heeft gemaakt, maar ik heb de prestaties op het voorbije WK in acht genomen."

 

Niet onbegrijpelijk dat Messi en Brozovic dan uit de bus vielen. Messi gidste Argentinië naar een iconische wereldbekerwinst, Brozovic was in Qatar de vaandeldrager bij Kroatië (3e).

 

"Er zijn tegenwoordig ook zo veel stemmingen en shows in de voetbalwereld ...", ging Martinez verder. "Individuele stemmingen vind ik sowieso al moeilijk. Voetbal is en blijft een teamsport."

Gerelateerd: