Ga naar de inhoud

20-jarige student verrast de profs op golftoernooi, maar krijgt de 1.512.000 dollar niet mee naar huis

 ma 22 januari 2024 13:29
Nick Dunlap
Moeder Charlene en vader Jim komen zoonlief Nick feliciteren.

Nick Dunlap heeft het voorbije weekend het toernooi van zijn leven gespeeld. De 20-jarige student verraste meer dan 150 profspelers op het American Express PGA-toernooi in Californië (VS). Tegenvaller: de hoofdprijs was niet voor hem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nick Dunlap mocht zijn clubs bovenhalen op uitnodiging van een sponsor. De jonge Amerikaan bedankte met een sterke prestatie.

 

Na rondes van 64 en 65 slagen, speelde hij de derde ronde in nauwelijks 60 slagen (12 onder par). Met een slotronde in 70 slagen schreef Dunlap het PGA-toernooi op zijn naam.

 

Met 259 slagen (29 onder par) had hij in de eindafrekening een slag minder dan de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout.

 

Daarmee werd hij de eerste amateur die sinds topgolfer Phil Mickelson in 1991 (met de Tucson Open) een PGA Tour-toernooi kan winnen. 

 

Dunlap vierde de overwinning met zijn ouders op de green. Als amateur greep hij wel naast de hoofdprijs van 1.512.000 dollar (of 1.387.000 euro). Die ging naar profspeler en nummer 2 Bezuidenhout.

 

Dankzij de overwinning mag Dunlap voortaan wel bij de profs aan de slag.

Nick Dunlap
Nick Dunlap kan het nauwelijks geloven.

BEKIJK: Dolle vreugde bij het schoolteam van Nick Dunlap

Nick Dunlap studeert aan de universiteit van Alabama. Zijn maats van het schoolteam schreeuwden het uit toen ze hem zagen stunten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.