Ga naar de inhoud

Carter over tirade van O'Sullivan: "Hij weet soms zelf niet goed welke woorden er uit zijn mond zullen komen"

 wo 17 januari 2024 10:17
De verplichte handdruk voor de Masters-finale zal wellicht niet van harte geweest zijn.
De verplichte handdruk voor de Masters-finale zal wellicht niet van harte geweest zijn.

De verbale razernij van Ronnie O'Sullivan na de Masters-finale was ongezien, maar doelwit Ali Carter zal er zijn slaap niet voor laten. "Ik heb eigenlijk een beetje medelijden met hem", reageert Carter laconiek op de uitspraken van zijn rivaal.

"Een f***ing nachtmerrie. Hij kan mijn middenvinger krijgen en daar mag hij gaan opzitten."

 

De korte samenvatting van Ronnie O'Sullivans tirade aan het adres van Ali Carter leest niet bepaald fraai. Geen goed woord had de 7-voudige wereldkampioen na de Masters-finale over voor zijn jarenlange rivaal.

 

De Engelse sportpers smulde dinsdag van het verhaal, maar Carter zelf leek er niet om te malen. Voor zijn wedstrijd in de 1e ronde van de World Grand Prix reageerde hij laconiek op de uitspraken van The Rocket.

Het laat me koud. Hij zegt elke dag wel iets anders.

Ali Carter over de tirade van Ronnie O'Sullivan

"Ronnie mag over mij vinden wat hij wil. Ik heb gewoon gezegd wat er gebeurd was, de feiten. Zo simpel is het", antwoordde Carter, die zich na de Masters-finale onder meer liet ontvallen dat O'Sullivan "overal zijn snot achtergelaten had".

 

De tirade van zijn rivaal heeft geen indruk gemaakt op Carter. "Het laat me koud. Hij zegt elke dag wel iets anders. Ik denk dat hij soms zelf niet goed weet welke woorden er uit zijn mond zullen komen."

 

"Ik heb eigenlijk een beetje medelijden met hem. Ik denk dat hij mentaal niet goed in zijn vel zit", aldus Carter, die er verder niet veel woorden meer aan wilde vuilmaken. "Deze week vliegen we er weer in. Ik kijk alleen vooruit."

 

De World Snooker Tour (WST) heeft intussen laten weten dat het de situatie met O'Sullivan en Carter onder de loep zal nemen.

Gerelateerd: