Ga naar de inhoud

Biljartlegende Raymond Ceulemans ziet kleinzoon Peter eerste Belgische titel driebanden veroveren

 zo 14 januari 2024 19:06

23 jaar nadat zijn grootvader Raymond zijn 24e en laatste Belgische titel behaalde, heeft Peter Ceulemans zelf ook voor het eerst keer kunnen triomferen op het BK driebanden. In de finale versloeg hij Roland Forthomme.

De finale van het BK driebanden multidisciplines lokte biljartlegende Raymond Ceulemans naar Blankenberge. Hij zag er zijn kleinzoon Peter om de titel strijden tegen Roland Forthomme.

Forthomme had in zijn halve finale afgerekend met elfvoudig kampioen Eddy Merckx, met een fameus gemiddelde van 2,857.

 

Maar in de finale kon de 43-jarige Ceulemans snel een kloofje slaan. Forthomme, Belgisch kampioen in 2009 en 2013, had blijkbaar al zijn pijlen al verschoten tegen Merckx, want hij miste te veel kansen en kon de kloof nooit meer dichten. Eindstand: 40-25.

 

"Ik ben superblij met deze titel", zei een geëmotioneerde Ceulemans. "Mijn familie heeft mij altijd 100% gesteund. Het is fantastisch dat mijn grootvader dit nog mag meemaken."

 

Ceulemans geloofde er enkele jaren geleden niet meer in dat hij in de voetsporen van zijn opa zou kunnen treden. "Maar de coronaperiode heeft mij goed gedaan. Toen had ik tijd om te herbronnen."

 

"Twee jaar geleden stond ik al in de finale, maar de voorbije twee jaar heb ik enorm veel vorderingen gemaakt. Ook tegen de concurrentie in het buitenland kan ik nu mijn mannetje staan."

Nog meer kampioenen

Bij de vrouwen ging de titel een eerste keer naar Karolien Matthys. Bij de junioren (-25 jaar) was de titel voor Nino Coeckelbergs, terwijl Patrick Niessen zowel het vrij spel als het kaderspel 47/1 won.

 

Philippe Deraes toonde zich dan weer de beste in het kader 47/2, Maarten Janssen in het kader 47/1. Ismaele Trentino won het 5 pins en Erik Van den Zegel werd Belgisch kampioen artistiek biljarten.