Ga naar de inhoud

Drama voor familie Desmet: zowel Hanne als Stijn gaat onderuit in EK-finale op 1.500 meter

 za 13 januari 2024 14:59

Een stevige domper op het EK shorttrack. Hanne Desmet had de Europese titel binnen handbereik, maar toen gleed ze onderuit. De topfavoriete op de 1.500 meter controleerde de hele race en leek met een tempoversnelling op weg naar goud. Net dan kon ze haar evenwicht niet bewaren. Tot overmaat van ramp viel ook broer Stijn enkele minuten later in zijn finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een dag om snel te vergeten bij de familie Desmet?

 

Hanne Desmet begon als topfavoriete op de 1.500 meter aan haar EK-finale. 

 

Meteen na het startschot zette ze zich op kop van de race. De Belgische shorttrackster liet zich in de openingsronden uitzakken om zo de beste positie - rond plek 4 à 5 - uit te pikken en de wedstrijd te analyseren.

 

Vanuit de achtergrond plaatste ze misschien wel de beslissende versnelling, maar toen vergaloppeerde Desmet zich. Ze gleed weg van het toneel, pakte de Nederlandse Velzeboer mee in haar val en zag zo de Italiaanse Confortola de Europese titel grijpen.

 

Tot overmaat van ramp gebeurde quasi hetzelfde bij broer Stijn Desmet.

 

Hij reed beheerst rond aan de leiding. Wanneer de slotronden aangevat werden, maakte hij een klein foutje, waardoor ook zijn race erop zat. Opnieuw vierde een Italiaan: Sighel.

 

Geen (gouden) medailles voor de hyperambitieuze broer en zus. Wel een stevige domper. Straks krijgen ze wel al een herkansing op de 500 meter.

Het slot bij de mannen, zonder de gevallen Desmet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: