Ga naar de inhoud

Tinne Gilis niet opgewassen tegen zevenvoudige wereldkampioene op WK squash

 wo 15 mei 2024 21:17
Tinne Gilis verloor haar kwartfinale met 3-0.

Een week na hun Europese titel voor landenteams hebben Nele en Tinne Gilis geen medaille kunnen pakken op het WK in de Egyptische hoofdstad Caïro. Tinne Gilis sneuvelde tegen de zevenvoudige wereldkampioene in de kwartfinales, zus Nele strandde in de achtste finales.

WK squash

21:16

Tinne Gilis kan nummer 1 van de wereld niet afstoppen

Tinne Gilis heeft niet kunnen stunten tegen de Egyptische nummer 1 Nour Elsherbini. Na een halfuur stond 3-0 op het scorebord voor de thuisspeelster.

Veel tijd om warm te draaien kreeg Tinne Gilis niet in de 1e set: 11-2. In de 2e set kon onze landgenote meer weerwerk bieden, maar de zevenvoudige wereldkampioene echt bedreigen lukte nooit. De setstanden waren 11-2, 11-8 en 11-5.

Gilis kan terugblikken op een knap WK. Vorig jaar strandde ze in de 3e ronde.

13/05/24
21:07

Tinne Gilis vlot naar kwartfinales

Eerder op de dag kon zus Nele zich niet plaatsen, Tinne Gilis heeft enkele uren later wél een ticket voor de kwartfinales beet. De nummer 7 van de wereld had maar 26 minuten nodig om de Engelse Sarah-Jane Perry te kloppen met 3-0. Met twee keer 11-7 en een keer 11-3 stuurt Gilis de nummer 15 met duidelijke cijfers huiswaarts.


Onze landgenote neemt het in de kwartfinales op tegen titelverdedigster Nour El Sherbini. De Egyptische nummer 1 van de wereld mikt in eigen land op een zesde opeenvolgende wereldtitel, de achtste uit haar carrière.

21:07

Tinne Gilis balt haar vuist

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:40

Einde WK voor Nele Gilis

Nele Gilis zal geen wereldkampioen squash worden dit jaar. De nummer 4 van de wereld ging 3-1 onderuit tegen de Egyptische thuisspeelster Fayrouz Aboelkheir. De nog maar 18-jarige had 52 minuten om onze landgenote uit te schakelen in de 1/8e finale. 


Scores: 11-8, 11-7, 7-11 en 11-5.

19:40

Nele Gilis strandt in 1/8e finales

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11/05/24
19:43

2 op 2 voor de zussen Gilis vandaag: ook Nele staat in de 1/8e finales. Het vierde reekshoofd klopte haar Engelse tegenstander met 3-1. Het werd 11-3, 11-7, 3-11 en 11-7 na 41 minuten. In de volgende ronde wacht met de Egyptische Fayrouz Aboelkheir (PSA 19) een thuisspeelster.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:32
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:26

Tinne Gilis naar 1/8e finales

Voorlopig kent Tinne Gilis weinig moeilijkheden op het WK squash. In de 2e ronde klopte de Egyptische Amina El Rihany (PSA-83). De nummer 8 van de wereld had maar drie sets nodig: 11-6, 11-6 en 11-3. In de volgende ronde wacht Sarah-Jane Perry (PSA-17). 


Vanavond komt haar zus Nele nog in actie in de tweede ronde van het WK. 

09/05/24
20:06

Ook Nele Gilis mag ronde verder

Nele Gilis, het nummer 4 van de wereld, heeft de Amerikaanse Marina Stefanoni (PSA 57) geklopt in haar eerste WK-ronde. Ze had iets meer moeite dan haar zus Tinne, maar haalde het in 4 sets: 11-7, 9-11, 11-4 en 11-6. 

Vorig jaar haalde Nele Gilis de kwartfinales op het WK. Nu neemt ze het in de tweede ronde op tegen de Engelse Torrie Malik (PSA 64).

14:26

Tinne Gilis neemt eerste horde

Tinne Gilis heeft zich vlot geplaatst voor de tweede ronde in Caïro. Het zevende reekshoofd versloeg vlot de Maleisische Aifa Azman (PSA 40) met 3-0: 11-4, 11-3, en 11-2. De wedstrijd duurde amper 19 minuten.

Als Tinne net als vorig jaar in de 3e ronde wil staan, moet ze nu voorbij de Egyptische Amina El Rihany (PSA 83). 

Later op de dag komt ook Tinnes oudere zus Nele Gilis (PSA 4) een eerste keer in actie. Als vierde reekshoofd opent zij tegen de Amerikaanse Marina Stefanoni (PSA 57).

14:25
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.