Ga naar de inhoud

Landa? Lampaert? Alaphilippe? Dit zijn de plannen van de andere kopmannen van Soudal-Quick Step

 di 9 januari 2024 21:00
Soudal-Quick Step tijdens de voorstelling (zonder de renners die de Tour Down Under rijden).

Soudal-Quick Step heeft zijn plannen voor 2024 uit de doeken gedaan. Dat Remco Evenepoel debuteert in de Tour de France, weten we al een tijdje. Maar wat zijn de plannen van de andere uithangborden? Lees hier wat de speerpunten en de technische staf vertelden tijdens de ploegvoorstelling.

Julian Alaphilippe (misschien Giro in plaats van de Tour): "Hij houdt niet van de regen en de koude, daarom hebben we hem naar Australië gestuurd voor de Tour Down Under. Al valt het weer er een beetje tegen naar Australische normen. Hij heeft een goeie winter gehad, zal de Omloop Het Nieuwsblad rijden en de Ronde van Vlaanderen is zijn grote voorjaarsdoel." (quotes: Tom Steels)

 

Gianni Moscon: "Ik wil deze kans grijpen. De voorjaarsklassiekers zijn mijn doel. Daarna zien we wel."

"Zijn makelaar (Giovanni Lombardi) heeft me gestalkt. Hij zou bij ons rijden of stoppen. Ik geef hem een kans. Ik gebruik jaarlijks graag één joker. Zijn talent kan niet weg zijn. (quotes: Patrick Lefevere)

Mikel Landa: "Ik heb al veel grote rondes gereden met grote leiders. Ik wil die ervaring gebruiken om Remco te helpen en grote rondes te winnen. Of ik zelf ambitie heb? Ik wil de Vuelta rijden, ja."

 

"Mikel hoeft niets meer te bewijzen. Zijn erelijst is duidelijk. Ik reken op hem om in de Tour in topvorm te zijn als luxeknecht van Remco." (quotes: Patrick Lefevere)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tim Merlier (geen Tour, wel Giro en/of Vuelta): "Ik wil nog beter worden in de kasseikoersen."

 

"11 zeges vorig jaar, doe het maar eens. Voor een sprinter is hij vrij stil, maar ik houd van renners die praten met de pedalen." (quotes Patrick Lefevere)

 

Yves Lampaert: "Met Gianni (Moscon) hebben we een goeie transfer gedaan. Hij is zeker niet uitgeblust. Als we hem weer op de rails krijgen, dan kan hij een sterke pion worden. Ook Julian (Alaphilippe) moet kunnen meedoen voor de zege. We hebben een niet te onderschatten team, al missen we wel een kopman zoals Wout van Aert. Maar we moeten erin blijven geloven en we moeten tonen dat we sterk zijn in de breedte."

 

"Als Yves in vorm is samen met onze andere speerpunten, dan zullen we sterk voor de dag komen." (quotes Patrick Lefevere)

 

Jan Hirt: "Dit is mijn tweede jaar in de ploeg en ik voel me hier thuis. Ik wil er meteen staan bij het begin van het seizoen."

Ilan Van Wilder: "Het was fijn om vorig najaar voor het eerst te winnen. Ik wil een evenwicht zoeken tussen progressie boeken en het team helpen. Dat moet perfect lukken."

 

"Hij heeft bewezen tot wat hij in staat is. Het beste hebben we van hem nog niet gezien." (quotes: Patrick Lefevere)

 

Kasper Asgreen: "Mijn zege in de Tour was het einde van een lange periode met fysieke perikelen. Ik kijk nu al uit naar de klassiekers."

 

"Kasper kan samen met de anderen bewijzen dat de rest nog altijd rekening met ons moet houden in de klassiekers." (quotes: Patrick Lefevere)

 

Mauri Vansevenant: "Ik ben maandag gevallen op training, maar met deze sponsors kunnen we alles lijmen. Alles komt goed. Ik wil zo lang mogelijk blijven bij deze ploeg."

 

"Hij heeft vorig jaar veel pech gehad, maar als hij op zijn fiets blijft zitten, kan hij mooie prestaties neerzetten." (quotes: Patrick Lefevere)

 

Fausto Masnada: "Ik heb veel fysieke ellende gehad, maar ik heb tijd gekregen om terug te keren. Ik wil de ploeg iets teruggeven."

 

"Hij worstelt soms wat met stress. Hij is ons iets verschuldigd en kan dat bewijzen op de fiets." (quotes: Patrick Lefevere)

 

Mattia Cattaneo: "Hij is een echte gentleman. Hij heeft afgezien door covid, maar we weten echt wel wat we aan hem hebben." (quotes: Patrick Lefevere)

Ilan Van Wilder.
Gerelateerd: