Ga naar de inhoud

Red Bull gaat in zee met Bora-Hansgrohe en verwerft 51 procent van de aandelen

 wo 3 januari 2024 16:37
Bora-Hansgrohe, hier met sprinter Jordi Meeus.

Red Bull breidt zijn imperium in de sportwereld nog wat meer uit. De populaire energiedrankproducent heeft een aanvraag ingediend om meerderheidsaandeelhouder te worden van de holding achter wielerploeg Bora-Hansgrohe. 

De Oostenrijkse Mededingingsautoriteit maakte vandaag bekend dat er een verzoek is ingediend door Red Bull om 51 procent van de aandelen te verwerven bij de twee bedrijven achter Bora-Hansgrohe.

 

Teammanager Ralph Denk geeft zo het stuur, althans achter de schermen, deels uit handen. De overname zou tegen eind januari afgerond moet zijn.

 

"Red Bull wil zijn betrokkenheid in het wegwielrennen uitbreiden en wordt een partner van onze ploeg", klinkt het bij het nieuwe team van Primoz Roglic. "Red Bull vult zo ons portfolio aan van trouwe sponsors die op lange termijn aan boord blijven."

 

De entente tussen Red Bull en Bora-Hansgrohe is niet nieuw. Het bedrijf, stilaan een duizendpoot in de sportwereld, ondersteunde al het scoutingsprogramma en zou ook Roglic' transfer bespoedigd hebben. 

 

Red Bull kennen we uiteraard ook van zijn tentakels in de F1 en het voetbal en het bedrijf sponsort ook individuele atleten zoals Wout van Aert en Tom Pidcock. 

Gerelateerd: