Ga naar de inhoud

Wielrenner Rohan Dennis in beschuldiging gesteld na dood van echtgenote Melissa Hoskins

 ma 1 januari 2024 16:40
Rohan Dennis
Rohan Dennis

Voormalig wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis is in staat van beschuldiging gesteld voor "gevaarlijk rijgedrag, onzorgvuldig rijden en het in gevaar brengen van een mensenleven, met de dood tot gevolg". Dat hebben Australische media maandag gemeld.

Rohan Dennis werd zondag opgepakt in het Australische Adelaide na de dood van zijn echtgenote Melissa Hoskins. De 32-jarige vrouw werd zaterdagavond aangereden door een pick-uptruck in de buurt van hun huis in Medindie.

 

Volgens Australische media zouden Dennis en Hoskins ruzie gehad hebben, waarna de vrouw op de motorkap van de pick-up sprong om te verhinderen dat Dennis kon wegrijden. Ze werd meegesleurd en uiteindelijk op de grond geslingerd.

 

Hoskins, zelf een voormalige profrenster, liep daarbij zware verwondingen op. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze zondagochtend overleed.

 

Haar echtgenoot Rohan Dennis was de bestuurder van de pick-up. Hij werd opgepakt en weer vrijgelaten op borgtocht. Op 13 maart zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Gerelateerd: