Ga naar de inhoud

Luton-speler Lockyer verlaat ziekenhuis na hartstilstand, wedstrijd tegen Bournemouth wordt helemaal herspeeld

 do 21 december 2023 15:26

Goed nieuws voor Tom Lockyer: de Luton-aanvoerder heeft het ziekenhuis mogen verlaten na zijn hartstilstand van afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Bournemouth. De verdediger kreeg een inwendige defibrillator. De match in de Premier League wordt op een latere datum helemaal herspeeld.

Volgens de Premier League-club gaat Tom Lockyer nu thuis verder werken aan zijn herstel. De 29-jarige Welshman heeft een inwendige defibrillator gekregen. Dat apparaat moet een incident zoals zaterdag in de toekomst voorkomen.

 

De wedstrijd in het Vitality Stadium werd bij een 1-1 tussenstand stilgelegd, toen Luton-kapitein Lockyer een hartstilstand kreeg en in elkaar zakte. Hij kreeg medische hulp en werd afgevoerd, en ook de andere spelers verlieten het veld.

 

Het voorval zorgde voor stilte in het stadion van Bournemouth. Op het moment van het stilleggen stond het 1-1. Luton liet vervolgens weten dat Lockyer aanspreekbaar was en naar het ziekenhuis werd gebracht.   

 

Lockyer zakte al eens in elkaar tijdens de finale van de play-offs om naar de Premier League te stijgen, tegen Coventry in mei. Hij werd toen naar het ziekenhuis gebracht en onderging vervolgens een hartoperatie. Hij kreeg in juni toestemming om weer te gaan voetballen.  

 

Gisteren liet de Premier League al weten dat de wedstrijd op een latere datum volledig wordt herspeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: