Ga naar de inhoud

Dolblij met zijn eerste prijs in Schotland: Philippe Clement wint League cup met Rangers

 zo 17 december 2023 18:36

Een plekje in de geschiedenisboeken is nu al verzekerd. Philippe Clement heeft Rangers dit seizoen een eerste prijs bezorgd door de Schotse League Cup te winnen. James Tavernier scoorde een kwartier voor tijd het enige doelpunt in de finale tegen Aberdeen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ga naar Schotland en je hoort tot dusver niks dan lof voor Philippe Clement.

 

De Belgische coach heeft Rangers in sneltempo weer op de rails gekregen en boekt de ene zege na de andere. De kloof met leider Celtic is virtueel gedicht en na een stunt tegen Real Betis kroonden de Schotten zich tot groepswinnaar in de Europa League.

Zondagmiddag leverde een 11e overwinning in 14 matchen zelfs eremetaal op.

In de finale van de Schotse League Cup won Clement namelijk met het kleinste verschil van Aberdeen dankzij een halve volley van aanvoerder James Tavernier. Ook Cyriel Dessers stond aan de aftrap, maar kwam niet tot scoren.

Voor Rangers is het de eerste keer sinds 2011 dat ze de trofee in de prijzenkast mogen zetten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na afloop vierde Clement uitbundig - zie de beelden bovenaan.

Al moet het échte werk natuurlijk nog komen. Het hoofddoel van Rangers is dit seizoen om aartsrivaal Celtic van de troon te stoten in eigen land.

 

Ook op dat vlak had Rangers dit weekend iets te vieren. Competitieleider Celtic ging namelijk met 0-2 onderuit tegen Hearts, waardoor Clement aan de leiding kan komen als hij straks zijn twee inhaalmatchen wint.

Gerelateerd: