Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Elise Mertens en dubbelpartner Storm Hunter verkozen tot duo van het jaar

 ma 11 december 2023 16:36
Elise Mertens vormt sinds begin dit jaar een duo met Storm Hunter.

Na nog maar eens een ijzersterk seizoen in het dubbelspel is Elise Mertens in de bloemetjes gezet door de Women's Tennis Association (WTA). Ze werd samen met haar Australische dubbelpartner Storm Hunter verkozen tot het beste dubbelteam van het jaar.

Elise Mertens behoort al enkele seizoenen tot de top van de dubbelspeelsters. Ze was nummer 1 van de wereld en won onder meer de WTA Finals, de Australian Open, Wimbledon én de US Open.

 

Het leverde haar met haar vier vorige dubbelpartners - Demi Schuurs, Aryna Sabalenka, Hsieh Su-Wei en Veronika Koedermetova - vier keer een nominatie op voor de WTA Awards, maar nooit kreeg Mertens de prijs.

 

De vijfde keer is evenwel de goede keer. Met Storm Hunter, met wie ze nog maar sinds begin dit jaar een duo vormt, haalde Mertens wel de award binnen. 

 

Op de Australian Open stonden ze in de kwartfinale, nadien waren er titels op de prestigieuze WTA 1.000-toernooien van Rome en Guadalajara. Op Wimbledon werden ze verliezend finalist.

 

Dankzij de uitstekende prestaties sluit Storm Hunter het jaar af als de nummer een van de wereld in het dubbelspel, Mertens volgt in de ranking op de tweede stek.

 

De prijs voor de beste speelster van het seizoen ging weinig verrassend naar de Poolse Iga Swiatek, de nummer een van de wereld. De Chinese Zheng Qinwen heeft de meeste vooruitgang geboekt, terwijl de prijs voor nieuwkomer ging naar de Russische sensatie Mirra Andreeva.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: