Ga naar de inhoud

Andy Baetens na wereldtitel WDF darts: "Met het prijzengeld wil ik een elektrische fiets kopen"

 ma 11 december 2023 14:52
Andy Baetens
Andy Baetens

Andy Baetens heeft zich afgelopen weekend tot wereldkampioen darts gekroond in de WDF, zeg maar het kleinere broertje van de PDC-bond. De Belg hoopt nu prof te kunnen worden bij de PDC. "Want nu ben ik nog een gewone werkmens", klinkt het nuchter bij de kersverse wereldkampioen.

Veel tijd om zijn wereldtitel te vieren, was er niet voor Andy Baetens. Onze landgenoot is vandaag weer afgereisd naar België, morgen is hij opnieuw op post bij een supermarkt in Hofstade waar hij de kost verdient.

 

"Het was een klein feestje, want vanaf morgen is het "back to reality" en ga ik weer gewoon werken", vertelt Baetens, die uiteraard wel trots is op zijn status van wereldkampioen.

 

"Ik denk dat het een verdiende overwinning was. Ik heb het hele jaar hard gewerkt om dit te kunnen bereiken. Het is niet altijd makkelijk om darts te combineren met een gewone job. Soms moet ik me echt uit de zetel sleuren om te trainen, maar ik probeer het wel dagelijks te doen."

 Ik wil in januari topfit zijn voor de PDC Q School, waar PDC-tourkaarten te verdienen zijn. Dat is nu mijn grote droom.

Andy Baetens

Die opofferingen hebben geloond, met de WDF-titel. Al is Baetens daar ook niet rijk van geworden. "Er was een prijzenpot van 50.000 pond, dus ik houd er wel iets van over. Ik denk dat ik met mijn prijzengeld een elektrische fiets ga kopen", klinkt het.

 

Ook dat is met een hoger doel. "Het is de bedoeling om een paar kilo af te vallen. Ik wil in januari topfit zijn voor de PDC Q School, waar PDC-tourkaarten te verdienen zijn. Dat is nu mijn grote droom."

 

"Intussen blijf ik met veel plezier elke dag werken. Ik kan niet goed thuis zitten. Maar als ik in de PDC geraak, zal ik keuzes moeten maken."

Gerelateerd: