Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
39
4
3
0
1
5
2
2
RWDM
30
4
2
1
1
7
4
3
KV Kortrijk
28
4
1
2
1
5
7
4
KAS Eupen
25
4
0
3
1
3
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
4
2
1
0
1
1
0
2
RWDM
3
2
1
1
0
3
2
3
KV Kortrijk
0
2
0
2
0
3
6
4
KAS Eupen
1
2
0
1
1
2
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
6
2
2
0
0
4
2
2
RWDM
4
2
1
0
1
4
2
3
KV Kortrijk
4
2
1
0
1
2
1
4
KAS Eupen
0
2
0
2
0
1
4

"Zwaar ontgoocheld is een understatement": Glen De Boeck misnoegd na ontslag bij KV Kortrijk

 wo 6 december 2023 15:01
Ook Glen De Boeck kreeg de trein niet op de rails.

Glen De Boeck (52) was dan toch niet de verlosser van KV Kortrijk. Na de bekeruitschakeling tegen RWDM maakte het bestuur na amper 9 matchen een einde aan de samenwerking. In de competitie staat Kortrijk nog steeds laatste. "Zwaar ontgoocheld is nog een understatement", aldus De Boeck in een korte reactie.

"We gaan het proberen recht te trekken. Ik heb ervaring met zulke zaken."

 

Na vier jaar afwezigheid stapte Glen De Boeck eind september weer vol zelfvertrouwen het trainersvak in. Bij KV Kortrijk, op dat moment voorlaatste in de stand, volgde hij Edward Still op.

 

In 2017 had De Boeck KV Kortrijk al eens met een indrukwekkende remonte op de rand van Play-off I gebracht, maar een herhaling van dat succes kwam er niet. Ook hij kreeg de trein niet op de rails.

 

In 9 matchen kon De Boeck alleen uitpakken met een stuntzege tegen Club Brugge. Ook in de Beker van België boekte hij een bescheiden succes na strafschoppen tegen Dender. 

 

De twee overwinningen wogen voor het bestuur niet op tegen de nederlagen tegen Westerlo, Genk, Union en KV Mechelen en de puntendelingen tegen Eupen en RWDM. De uitschakeling in de Beker van België tegen RWDM was de druppel.

 

KV Kortrijk moet nu voor de 6e keer in iets meer dan 2 jaar op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Na het vertrek van Luka Elsner passeerden Karim Belhocine, Adnan Custovic, Bernd Storck, Edward Still en Glen De Boeck de revue.

 

Opvallend: de laatste vier coaches zongen het gemiddeld 12  wedstrijden uit in West-Vlaanderen.

 

Assistent Joseph Akpala neemt voorlopig de taken van De Boeck over en staat vrijdag al meteen voor een cruciale degradatiematch tegen Westerlo. "De club maakt zo snel mogelijk werk van een opvolger", klinkt het bij de club.

De Boeck is "ontgoocheld en kwaad"

Voor Glen De Boeck draaide zijn periode bij Kortrijk, na vier jaar zonder job als trainer, op een grote teleurstelling uit.

Er ontstond vooral ook een perceptieprobleem rond de coach door heel wat extra-sportieve zaken - denk maar aan de veelbesproken zilveren jas.

 

Na de beslissing stond De Boeck ons even kort te woord: "Ik ben zwaar teleurgesteld en zwaar ontgoocheld. En dat is eigenlijk nog een understatement. Ik ben kwaad. Het is gewoon een heel spijtige zaak", aldus de trainer, die verder geen commentaar wil geven op zijn ontslag.

 

"Want alles moet juridisch nog afgehandeld worden." Bij HLN voegde De Boeck nog toe dat "zijn ontslag niks met voetbal te maken had".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: