Ga naar de inhoud

Jarige Nina Pinzarrone maakt nog kans op prestigieuze Grand Prix Final na 2e plek in korte kür in Japan

 vr 24 november 2023 09:25
Nina Pinzarrone.

Kunstschaatsster Nina Pinzarrone heeft haar goeie vorm ook getoond in de Grand Prix van Osaka met een tweede plek in de korte kür. De kersverse Belgische kampioene maakt zo nog kans op een ticket voor de prestigieuze Grand Prix Final.

Op haar 17e verjaardag opende Nina Pinzarrone haar korte kür niet vlekkeloos, maar zette toch een knappe oefening neer. Het leverde haar een score op van 63,44 punten. Op de GP in Frankrijk eerder deze maand bracht ze haar PR op 65,74 punten.

"Ik ben blij dat ik hier ben, maar ik ben niet tevreden over mijn prestatie", reageerde onze landgenote zelfkritisch. "Ik weet dat ik beter kan dan dat ik vandaag heb laten zien."

De Amerikaanse Lindsay Thorngren deed ruim 5 punten beter (68,93), maar de Zuid-Koreaanse Haein Lee (62,93), de Japanse Mai Mihara (62,82) en de Amerikaanse Ava Marie Ziegler (62,04) hield Pinzarrone wel achter zich.

 

De wedstrijd om de NHK Trophy in Osaka is de laatste in een reeks van zes. Over twee weken komen zes rijdsters in Peking uit in de finale. Loena Hendrickx is daarvoor al gekwalificeerd.

 

Ook Pinzarrone maakt nu kans op een ticket. Houdt ze in de kür van zaterdag de tweede plaats vast, dan mag ze in Peking het ijs op. Bij een derde plaats kan ze zich ook bij de beste zes scharen, maar dan mag Lee niet winnen. "Ik zal er morgen voor vechten", klonk ze strijdvaardig.

Ze bracht in herinnering dat ze in Frankrijk onverwacht tweede was, maar toen wel content was. "Dat heeft me toen veel vertrouwen gegeven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: