Ga naar de inhoud

Nina Pinzarrone droomt van meer na onverhoopte medaille in Grand Prix: "Trek naar EK met hogere doelen"

 zo 5 november 2023 09:08
Nina Pinzarrone is 16 jaar jong.
Nina Pinzarrone is 16 jaar jong.

De Belgische trots in het kunstschaatsen rust niet langer enkel op de schouders van Loena Hendrickx. Met Nina Pinzarrone wordt ons land door een tweede toptalent vertegenwoordigd. De 16-jarige kunstschaatser pakte uit met zilver bij haar Grand Prix-debuut. "Het lijkt wel een droom", deelt ze.

Een eerste grote test op het allerhoogste niveau. Dat op je 16e. Wie verwacht dan meteen een zilveren medaille te grijpen?

 

Wel, ook Nina Pinzarrone niet. "Ik wist wel dat ik het kon, maar ik moest het wel nog doen", doet ze haar verhaal. "Het lijkt wel een droom."

 

"Ik deed altijd wat ik op training oefende, maar op de wedstrijd komt er adrenaline en stress bij kijken en is alles een beetje anders."

 

"Ik had best veel stress, want de twee schaatsers voor mij deden het erg goed en kregen hoge scores. Maar ik heb het onder controle kunnen houden en alles kwam goed", zegt ze over haar straffe prestatie.

Ik heb de winnares wel geklopt in de vrije kür. Daar ben ik enorm blij mee.

Nina Pinzarrone

Dat ze in een weekend twee persoonlijke records aan diggelen schaatste, doet de jonge Brusselse dromen.

 

Ook van die eerste plek, die gisteren nog was weggelegd voor Isabeau Levito?

 

"Haar oefening is misschien nog geavanceerder. Ze heeft ook meer ervaring op het hoogste niveau, want ze deed vorig jaar al mee in de Grand Prix", blijft Pinzaronne realistisch.

 

"Al heb ik haar wel geklopt in de vrije kür. Daar ben ik enorm blij mee." En dus is het uitkijken naar de volgende doelen. De Grand Prix in Japan en het EK in januari.

 

"Daar ga ik naartoe met hogere doelen", is ze zelfzeker. "Vorig jaar was ik 5e, dus nu wil ik beter doen. Ik weet dat ik misschien wel een podium kan halen."

Gerelateerd: