Ga naar de inhoud

Droomdebuut: piepjonge kunstschaatsster Nina Pinzarrone (16) pakt zilver op Grand Prix in Frankrijk

 za 4 november 2023 15:07
Nina Pinzarrone.

Een Grand Prix-debuut om in te kaderen. Nina Pinzarrone heeft een zilveren medaille weggekaapt in Angers. In haar vrije kür schaatste de 16-jarige Belgische opnieuw een persoonlijk record. Gisteren imponeerde ze ook al met een record in de korte kür.

133,06. Een cijfer dat Nina Pinzarrone nog nooit eerder scoorde in haar leven.

 

Een persoonlijk record op de vrije kür. Erg straf, daags na haar nieuwe beste score op de korte kür. Goed voor een totaal van 198,90 over de twee elementen en belangrijker: een zilveren medaille.

 

De 16-jarige Brusselse heeft zo een binnenkomer van jewelste te pakken op het Grand Prix-circuit in het kunstschaatsen. Ze graait meteen een medaille mee uit Frankrijk.

 

De overwinning ging naar de 16-jarige Amerikaanse Isabeau Levito, de wereldkampioene bij de junioren van vorig jaar, die het onderdeel domineerde met een totaal van 203,22. Dat ondanks een val in de laatste seconden van haar programma.

 

Ze volgde Loena Hendrickx op, die vorig jaar op haar 23e verjaardag haar eerste Grand Prix in Angers won.   

 

De Japanse Rion Sumiyoshi (20) werd 3e en maakte het podium compleet (197,76).

Coach: "Haar vrije kür was perfect"

Coach Ans Bocklandt was verrast over de tweede plaats van haar pupil. "Dit is fantastisch", reageerde ze.

 

Vooraf hadden Pinzarrone en haar coach geen klassering in gedachten. Dat 7 van de 11 tegenstandsters met een betere persoonlijke topscore naar Angers waren gereisd, zegt niet zo veel, meende Bocklandt.

"Nina heeft gedaan wat ze kan, en dan is het afwachten wat de concurrentie doet."

In het korte programma had Bocklandt nog een duidelijk mindere sprong (combinatie van drievoudige Lutz en drievoudige toeloop) geconstateerd. "Maar de vrije kür was perfect."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pinzarrone haar korte kür van gisteren:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: