Ga naar de inhoud

16-jarige kunstschaatsster Nina Pinzarrone heeft haar eerste Belgische titel te pakken

 za 18 november 2023 20:36
Nina Pinzarrone
Nina Pinzarrone wint het Belgisch kampioenschap op een been.

Nina Pinzarrone heeft in Mechelen haar eerste nationale titel kunstschaatsen veroverd. Jade Hovine, de enige andere deelneemster, eindigde als tweede. Loena Hendrickx moest afzeggen wegens ziekte.

Nina Pinzarrone, die binnenkort 17 wordt, voerde een puik nummer op. Met 196,63 punten kwam ze aardig dicht in de buurt van de prestatie die ze twee weken geleden tijdens de Grand Prix van Frankrijk neerzette (198,80).

 

Toch verliet Pinzarrone het ijs niet met een brede glimlach. De jonge kunstrijdster was nijdig over een pirouette die ze naar eigen zeggen had "verprutst".

 

Haar coach Ans Bocklandt relativeerde dat: "Nina is perfectionistisch. Dat moeten we tot de volgende wedstrijd bewaren."

 

Ook vice-Belgisch kampioene Jade Hovine was niet geheel tevreden over haar prestatie. Ze meende dat ze niet hoog genoeg had gesprongen en treurde om een val.

 

"Het was pas de derde keer dat ik deze kür uitvoerde. Ik was erg zenuwachtig", zei Hovine, die het zilver ophaalde met 152,99 punten.

uitslag BK kunstschaatsen (v)
1. Nina Pinzarrone 196.63 ptn
2. Jade Hovine 152.99
  Loena Hendrickx ---

Nina Pinzarrone maakt zich nu op voor een reis naar Japan, waar volgende week haar tweede Grand Prix wacht. In Osaka maakt zij kans op een plek in de GP-finale, begin december in Peking.

 

Loena Hendrickx, de topfavoriete voor een nieuwe Belgische titel, zei af voor het BK omdat ze na ziekte nog te veel verzwakt was.

Jade Hovine en Nina Pinzarrone
Jade Hovine en Nina Pinzarrone op het podium in Mechelen.
Gerelateerd: