Ga naar de inhoud

Kunstschaatsster Loena Hendrickx in MakeUpDate: "Eerst mijn derde Winterspelen, daarna leraar LO"

 vr 17 november 2023 11:40
Loena Hendrickx laat ook haar talenten als schminkster zien.

Zo had je Loena Hendrickx nog niet gezien, met een zonsondergang op haar gezicht. De beste Belgische kunstschaatsster is in MakeUpDate openhartig over haar onzekerheden. En ze verklapt ook haar einddoel.

Loena Hendrickx scheert dit jaar hoge toppen, zo won de kunstschaatsster Skate America, een prestigieuze Grand Prix. Hendrickx zou normaal gezien dit weekend meedoen aan het BK kunstschaatsen, maar ziekte houdt haar weg van het BK.

 

Vanaf vandaag kun je op VRT MAX wel kijken naar MakeUpDate met Hendrickx. Daarin verklapt ze dat de Olympische Winterspelen van 2026 in Milaan en Cortina d'Ampezzo haar grote einddoel is.

 

"Ik wil doorgaan tot mijn 26e of 27e", zegt de nu 24-jarige kunstschaatsster. "Dat is mijn doel, maar ik weet niet of ik dat lichamelijk ook zal halen." Die leeftijd heeft vooral te maken met de Winterspelen. "Een derde Spelen halen is mijn doel."

 

Hendrickx heeft ook een duidelijk doel voor na haar carrière als topsporter. "Wat ik daarna het liefste zou doen is leerkracht lichamelijke opvoeding worden voor kleuters of kinderen van de lagere school. Dat zou ik graag doen."

 

Bij Bert De Kock is Loena Hendrickx ook nog openhartig over haar populariteit in Japan, hoe ze gepest geweest is als kind, haar moeilijke relatie met haar competitiegewicht en hoe moeilijk het is om te daten. Bekijk de volledige aflevering op VRT MAX.

Loena Hendrickx
Bert zet wereldster en Olympisch schaatster Loena Hendrickx voor de spiegel. Loena heeft al veel bereikt in haar jonge leven, al was dat geen vlekkeloze schaats kür. Ze praat openhartig over de strijd met haar gewicht en een moeilijke puberteit.
vrijdag 03/119 min
Gerelateerd: