Ga naar de inhoud

Het verhaal achter het hartje van Loïs Openda, nu al de lieveling van Leipzig: "Ik twijfel nooit meer"

 di 14 november 2023 06:16
" "
De overstap van de 23-jarige Belgische spits van Lens naar Leipzig afgelopen zomer is een schot in de roos.

De opwaartse trend in zijn carrière is indrukwekkend. Na zijn vertrek uit België schitterde Loïs Openda (23) achtereenvolgens bij Vitesse, Lens en nu Red Bull Leipzig. Sportweekend trok naar Duitsland voor een goed gesprek met de Rode Duivel, die een belofte maakte én ze meteen ook inloste.

Is Loïs Openda de Rode Duivel die de voorbije jaren de meest indrukwekkende transformatie onderging?

 

Bij Club Brugge bestempelden velen de spits nog als een twijfelgeval, maar het parcours dat Openda nadien aflegde, is ronduit indrukwekkend.

 

Topschutter bij het Nederlandse Vitesse, dan een absolute smaakmaker voor Lens in de Ligue 1 en nu een garantie op doelpunten voor RB Leipzig in Duitsland.


Bij de energiedrankclub zit de veelscorer al aan 11 doelpunten in 15 wedstrijden. Straf.

 

Reden genoeg om eens een goed gesprek te hebben met Openda, nu al een publiekslieveling in Leipzig.

 

"Het begin van mijn carrière bij Club Brugge was moeizaam", blikt de spits terug op zijn steile opmars in Sportweekend.


"Ik kwam als jongen terecht in een groep met profs en vroeg me luidop af of ik wel goed genoeg was om met hen samen te spelen. En dat voor tienduizenden mensen... (blaast) De druk was groot."

 

"Maar nu twijfel ik niet meer. Ik wéét dat alles mogelijk is als ik mijn zinnen op iets zet. Soms heb ik zelfs een voorgevoel voor een wedstrijd. Dan word ik wakker en zeg ik: "Vandaag ga ik scoren"."

Loïs Openda
Loïs Openda (r) zit in Leipzig al aan 11 goals in 15 matchen.

Het hartje voor mama

Het zijn zeker geen opgeblazen praatjes die Openda verkoopt - dat zou een amusante afspraak later aantonen.
 

Eerst dit: de Luikenaar bedankt bij elk succes altijd zijn moeder Mariame. De eerste foto op zijn Instagram-pagina is een beeld uit de oude doos met zijn mama.


"De enige reden waarom ik leef", luidt het bijschrift.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Mijn mama is inderdaad de belangrijkste persoon ter wereld voor mij", benadrukt Openda nog eens in ons interview.

 

"Toen ik klein was, voelde ik mij trots om haar zoon te zijn. En vandaag wil ik dat ze ook trots is op wat ik presteer. Het motiveert mij als ik weet dat ze in het stadion is om mij aan te moedigen."


Waarop onze journalist Sammy Neyrinck een deal sluit met Openda: "Of ik een hartje wil maken na mijn volgende doelpunt voor alle mama's? (glundert) Geen probleem, met veel plezier."

 

En kijk, amper twee dagen later zet de spits een strafschop tegen Freiburg om en maakt hij met twee vingers een groot hartje.

 

Een man van zijn woord.

Gerelateerd: