Ga naar de inhoud

Profrenster Natalie Grinczer herstelt na zware val in Vuelta: "Terugkeren naar leven van zelfstandige 30-jarige"

 vr 17 mei 2024 11:20
De onfortuinlijke Natalie Grinczer zal nog een tijdje buiten strijd zijn.

Natalie Grinczer heeft het ziekenhuis mogen verlaten na haar nare val in de Vuelta Femenina. De Britse moest twee weken in Spanje verblijven. "Ik kan me enkel de laatste 7 dagen herinneren", vertelt Grinczer. Of en hoe ze terug kan keren naar het peloton is nog niet duidelijk. 

De val gebeurde zo'n twee weken geleden in de 3e etappe van de Vuelta Femenina. Op zo'n 25 kilometer van de streep gingen een aantal rensters onderuit achteraan het peloton. 

 

Van die rensters was Natalie Grinczer er het ergst aan toe. De Britse bleef stil liggen op de grond en werd even later afgevoerd naar het ziekenhuis. 

 

Het medisch bulletin was hard: een schedeltrauma. Een dag later kwam haar ploeg Roland met geruststellend nieuws. "Natalie is stabiel en zal ter observatie in het ziekenhuis blijven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee weken bleef het stil rond haar situatie. Nu doet ze zelf kort haar verhaal. Kort, want ze is nog volop aan het herstellen. 

 

Veel kan ze zich niet meer herinneren. "Ik weet niets meer van de val, enkel wat in beeld was."

 

"Tot donderdag ben ik in het Spaanse ziekenhuis moeten blijven. Ik had verschillende trauma's waarvan ik nog steeds moet herstellen", vertelt Grinczer. 

Ik probeer terug te keren naar mijn dagelijks leven.

Natalie Grinczer

"Van de dagen in het ziekenhuis kan ik me enkel de laatste 7 herinneren. Ik heb het geluk gehad dat mijn mama naar hier is gekomen om bij me te zijn. Een vriend die in Spanje woont heeft ons geholpen met de taalbarrière."

 

Wat de toekomst brengt, is nog onduidelijk voor de Britse renster. "15 dagen geleden is mijn leven veranderd", schreef ze deze week op X.

 

Van fietsen is nog geen sprake. "Ik moet werken aan mijn coördinatie en balans tijdens het wandelen zodat ik mijn dagelijkse taken kan uitvoeren."

 

"Ik weet niet wat de lange termijn brengt. Nu probeer ik gewoon terug te keren naar het dagelijkse leven van een 30-jarige die zelfstandig kan werken", sluit Grinczer af.