Ga naar de inhoud

BEKIJK: Wereldkampioen Zuid-Afrika begint aan overwinningstournee door het hele land

 do 2 november 2023 13:19
Siya Kolisi
Kapitein Siya Kolisi toont de Wereldbeker aan de Zuid-Afrikaanse fans.

Wereldkampioen rugby Zuid-Afrika heeft de Wereldbeker veilig naar huis gebracht. Vandaag zijn de Springboks begonnen aan hun overwinningstournee door het hele land. Met de gouden medaille om hun nek werden de helden met een open bus door de hoofdstad Pretoria geleid en feestelijk ontvangen door president Cyril Ramaphosa: "Jullie zijn legendes."

Afgelopen zaterdag speelde Zuid-Afrika zichzelf de geschiedenisboeken in door voor de 4e keer het WK rugby te winnen. Geen enkel land doet beter.

 

De vreugde was dan ook immens bij de Zuid-Afrikaanse bevolking: na de overwinning tegen rivaal Nieuw-Zeeland barstte een heus volksfeest los in het hele land.

 

Vandaag gaven de Springboks het startschot van hun overwinningsronde met een huldiging door de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa in Pretoria.

 

De dolblije president riep in het feestgedruis 15 december uit tot een officiële nationale feestdag om de volkshelden opnieuw in de bloemetjes te zetten. 

 

Het wordt nog een lange vierdaagse voor de Springboks: de ploeg trekt nog naar Johannesburg, Soweto, Kaapstad en Durban, om zondag te eindigen in Oost-Londen.

Siya Kolisi en Cyril Ramaphosa
Kapitein Siya Kolisi met president Cyril Ramaphosa.
supporters
De vreugde is immens bij de Zuid-Afrikaanse fans.

De Springboks in de straten van Pretoria :

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: