Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Combineert Remco Evenepoel de Tour en de Giro? "Hij was dat gisteren aan het overwegen"

 wo 25 oktober 2023 14:59
Patrick Lefevere was aanwezig bij de presentatie van het Tour-parcours.
Patrick Lefevere was aanwezig bij de presentatie van het Tour-parcours.

Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) zal volgend jaar normaal gezien voor het eerst de Tour de France rijden. Maar ook een Giro-deelname speelt in zijn hoofd. "Als je rekening houdt met wat er na de Tour nog zit aan te komen (de Olympische Spelen), is die combinatie Giro-Tour niet het beste idee", zegt zijn ploegbaas Patrick Lefevere.

Nu het parcours van de Tour de France bekend is, weet Remco Evenepoel wat er op hem afkomt in zijn eerste Ronde van Frankrijk.

 

De 23-jarige wereldkampioen tijdrijden maakt volgend jaar zijn vuurdoop in de Tour. De grote vraag: is het parcours spek voor de bek van Evenepoel?

 

De 2 tijdritten lijken alvast koren op de molen van Evenepoel. "Maar ik denk dat titelverdediger Vingegaard daar ook kaas van gegeten heeft", zegt Evenepoels ploegbaas Patrick Lefevere.

De Tour telt ook een serie lastige bergritten, met onder meer de Tourmalet. In de rit naar die col zakte Evenepoel in de voorbije Vuelta nog door het ijs.

 

"Wie weet wat de weken daarvoor gebeurd is, is niet verwonderd dat de elastiek eens geknakt is", zegt Lefevere daarover. "Maar we zullen de bergritten zeker verkennen."

 

Over de Tour-ambities van Evenepoel wil Lefevere nog niet veel kwijt. "In zijn eerste Tour moet Remco niets, alles mag."

Remco heeft nog een rekening openstaan in de Giro en hij was gisteren aan het overwegen om de Tour en de Giro te combineren.

Patrick Lefevere (Soudal-Quick Step)

Voor de verzamelde pers vertelde Lefevere ook nog dat Evenepoel de combinatie Giro-Tour overweegt.

 

"Remco zat gisteren aan tafel met (ploegleider) Klaas Lodewyck en (coach) Koen Pelgrim om te spreken over zijn planning."

 

"Hij heeft nog een rekening openstaan in de Giro en hij was aan het overwegen om de Tour en de Giro te combineren."

 

"Maar met wat er daarna nog komt, de Spelen bijvoorbeeld, lijkt de combinatie Giro-Tour niet het beste idee", besluit Lefevere.

Gerelateerd: