Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

Terug na een jaar afwezigheid? Rafael Nadal "zal deelnemen aan Australian Open"

 wo 11 oktober 2023 11:43
Rafael Nadal mocht zegevieren op de Australian Open in 2022.

Maakt Rafael Nadal na een jaar afwezigheid zijn comeback op de Australian Open? Volgens toernooidirecteur Craig Tiley bevestigde de Spanjaard dat "hij zal terugkeren", maar zijn entourage wil voorlopig nog niks bevestigen.

In 2024 zullen veel ogen gericht zijn op Rafael Nadal. Het Spaanse fenomeen kondigde eerder aan dat het wellicht zijn laatste jaar als tennisser wordt en dus droomt iedereen van een afscheid in schoonheid.

 

Nadal miste bijna het volledige vorige seizoen door een heupblessure in de Australian Open, maar de verwachting is dat hij straks toch weer op de eerste Grand Slam van het jaar staat.

 

"In de gesprekken met hem de voorbije dagen heeft hij bevestigd dat hij zal terugkeren", verkondigde toernooidirecteur Craig Tiley in een Australische televisieshow. "We kijken er heel erg naar uit."

 

Al dient er een kleine kanttekening te worden gemaakt: volgens de entourage van Nadal zijn er nog geen concrete plannen gemaakt voor zijn comeback.

 

Zijn hoofddoelen in het komende seizoen worden sowieso het olympisch tennistoernooi en Roland Garros in Parijs.

 

Naast Nadal, ondertussen nummer 240 op de wereldranglijst, mogen we nog meer schoon volk verwachten op de Australian Open: zo zouden Nick Kyrgios, Naomi Osaka, Angelique Kerber en Caroline Wozniacki eveneens hun comeback maken.

Vanmiddag reageerde Nadal zelf nog op X. "Ik waardeer het vertrouwen van de Australian Open", schreef hij zonder het achterste van zijn tong te laten zien. "Ik doe er alles aan om zo snel mogelijk terug te keren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: