Ga naar de inhoud

Zinho Vanheusden alsnog deel van selectie Rode Duivels: verdediger vervangt geblesseerde Ameen Al-Dakhil

 di 10 oktober 2023 14:46
Zinho Vanheusden
Zinho Vanheusden (24) is deel van de selectie voor de EK-interland tegen Oostenrijk.

Zinho Vanheusden is opgeroepen bij de selectie van de Rode Duivels om de geblesseerde Ameen Al-Dakhil te vervangen. De centrale verdediger van Burnley raakt niet tijdig fit voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk. Gisteren kwam Arthur Vermeeren al bij de selectie om de afwezigheid van Leandro Trossard op te vangen.

"Ik begrijp niet dat Zinho Vanheusden niet is opgeroepen voor de nationale ploeg", uitte Standard-trainer Carl Hoefkens zijn onvrede nog voor de topper tegen Club Brugge afgelopen weekend.

 

Wel, de verdediger trekt naar Tubeke om een nieuw blessuregeval bij de Rode Duivels op te vangen. De 21-jarige speler van Burnley raakt niet fit tegen vrijdag en heeft de kern intussen verlaten.

 

"Het zou een eer zijn als de bondscoach me alsnog zou bellen", liet Vanheusden zelf nog optekenen. Dat telefoontje heeft de 24-jarige centrale verdediger inmiddels ontvangen.

 

Een flinke opsteker voor de kapitein van Standard. Vanheusden heeft moeilijke jaren gekend door aanhoudend blessureleed. Op Belgische velden bouwt hij weer aan de goede vorm en het hoge potentieel dat hem voorspeld werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: