Ga naar de inhoud

Thibaut Courtois overspoeld door tienduizenden (haat)berichten na steun aan de mensen in Israël

 ma 9 oktober 2023 17:10
Thibaut Courtois met zijn Israëlische vrouw Mishel Gerzig.

Tienduizenden berichten and counting. Thibaut Courtois wordt op zijn sociale media overspoeld door haatberichten vanuit Palestina. De Rode Duivel sprak eerder zijn steun uit voor zijn vrienden en familie in Israël, het thuisland van zijn vrouw.

"Ik ben diep bedroefd door de huidige situatie. Mijn oprechte liefde en steun gaan uit naar mijn vrienden en familie in Israël, met de hoop dat deze nachtmerrie snel eindigt."

 

Een ogenschijnlijk onschuldig bericht van Thibaut Courtois over de oorlog tussen Hamas en Israël brengt veel reactie teweeg op sociale media.


Heel veel zelfs.

Onder de laatste berichten van Courtois op Instagram en X, het voormalige Twitter, staan er ondertussen tienduizenden comments. Het merendeel zijn Palestijnse vlagjes, vele anderen viseren de doelman met haatberichten.

 

Dat Courtois zijn steun uitspreekt voor zijn kennissen in Israël hoeft overigens niet te verbazen. De Rode Duivel vormt al enkele jaren een koppel met de Israëlische Mishel Gerzig, afgelopen zomer stapten ze in het huwelijksbootje.

Links het bericht van Courtois, rechts een greep uit de reacties.

De uitspraken van Courtois zijn wel extra gevoelig door het verleden van zijn club Real Madrid met Palestina, waar het al jaren liefdadigheidswerk steunt.

 

Enkele jaren geleden ontving de Spaanse topclub ook een Palestijnse activiste, die in Israël acht maanden celstraf kreeg voor het mishandelen van een Israëlische soldaat.

Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken noemde het besluit van Real Madrid om "deze terrorist" te ontvangen toen "een schande".

 

Ook de Israëlische ambassadeur in Spanje uitte via sociale media zijn ongenoegen en noemde het onthaal van Tamimi een indirecte aanmoediging van agressie.

Dient zeker aangestipt te worden: Real Madrid steunde in het verleden eveneens projecten in Israël.

Gerelateerd: