Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

"Opluchting" is het codewoord bij Union na langverwachte prijs: "Niemand zal zich manier waarop herinneren"

 do 9 mei 2024 19:02

Wat doet het deugd om eindelijk een felbegeerde prijs te pakken. Bij Union is er vooral opluchting te bespeuren na de bekerwinst. In drie seizoenen waarin de Brusselse club dicht bij zilverwerk kwam, is het dan toch gelukt. "We schreven geschiedenis vandaag", probeert Christian Burgess zijn emoties onder woorden te brengen na de match.

"Wat een opluchting!", klinkt het bij zowel bij Christian Burgess als Alessio Castro-Montes meteen na de bekerfinale.

 

"We hebben afgezien op het einde, maar enkel het eindresultaat telt. Het was echt vechten voor elke bal", deelt die laatste.

 

"We probeerden elke aanval van Antwerp uit onze zestien te weren. En ach, niemand zal zich over een paar jaar herinneren op welke manier we de Beker pakten."

 

Ook Burgess weet dat het spelniveau - vooral in het slot - niet torenhoog was. "Als we naar verlengingen gingen, wist ik niet wat er zou gebeuren", lacht de verdediger.

Ik ben sprakeloos. Misschien heb ik het over enkele dagen pas verwerkt.

Alexander Blessin

Wat nu? Een groot feest bij Union, ondanks de competitiematch die maandag al op de planning staat?

 

"Normaal gezien is een zege met clean sheet twee dagen vrij. Dat wordt nu moeilijk, maar de jongens moeten dit vieren", deelt trainer Alexander Blessin met de knipoog.

 

"Ze hebben zo hard gewerkt, ik ben zo trots op hen. Wat kan ik zeggen? Ik ben sprakeloos. Misschien heb ik het over enkele dagen pas verwerkt."

 

Dat er geschiedenis is geschreven. Zo zeggen zijn verdedigers het alvast.

 

"Dat het een historische dag kon worden, speelde in mijn hoofd", zegt Castro-Montes, die dat gevoel meteen wil meenemen. "Dit zal een boost zijn voor het vervolg van de competitie."

Interviews Burgess en Castro-Montes