Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tadej Pogacar moest kriebels bedwingen in "risicovolle" gravelrit: "Wilde Giro én Tour niet verliezen"

 do 9 mei 2024 19:59
Tadej Pogacar hield zich koest in de gravelrit.

Tadej Pogacar hield zich opvallend koest in het graveluitje van de Giro. De Sloveense leider had naar eigen zeggen de benen wel om zich te moeien voor ritwinst, maar zijn verstand koos ervoor om geen risico's te nemen. "Er speelden te veel factoren mee", vertelt hij na 6 dagen van de Italiaanse rittenkoers bij Renaat Schotte.

Na zes dagen Giro wil Renaat Schotte eens poolshoogte nemen bij de leider.

 

"Alles gaat goed", glimlacht Tadej Pogacar. "Ik ben blij dat er al 6 ritten voorbij zijn, vandaag was een bedrieglijke rit. Gelukkig was het weer goed en verliep alles naar wens voor de ploeg."

 

Neen, op het gravel wilde de Sloveen zijn duivels niet ontbinden. Uit voorzorg?


"Natuurlijk kriebelde het om de rit te winnen. Maar er speelden heel wat factoren mee. Er is ook de tijdrit morgen. Als ik vol voor de winst zou gaan, zou ik een risico nemen om nu de Giro te verliezen en binnenkort ook de Tour. Al wilden de benen wel gaan."

 

Rustig over de streep bollen, was het devies. En dat lukte Pogacar ook. Hij maakt zich op voor het vervolg van de rittenkoers als leider.

 

"Ik ben blij met mijn bonus. Laten we hopen dat mijn tijdrit uitstekend is. Ik zie het zitten met die steile klim op het eind", besluit hij.

Gerelateerd: