Ga naar de inhoud

Ongekend dieptepunt Ajax: topper tegen Feyenoord bij 0-3 gestaakt, directeur ontslagen

Wanneer bereikt Ajax de bodem? Na een dramatische competitiestart en veel extrasportieve controverse beleefde het Nederlandse instituut een nieuw dieptepunt. Tegen rivaal Feyenoord stonden de Amsterdammers snel 0-3 achter, na meerdere misdragingen van de thuisfans werd de match definitief gestaakt. Later op de avond zou de veelbesproken technisch directeur Sven Mislintat ontslagen worden.

Aan alles voelde je dat Ajax in een perfecte storm was terechtgekomen.

 

De voorbije weken zakten de fiere Amsterdammers steeds dieper weg in een crisis. Na een geflopte transferzomer - geleid door de Duitse 'dataman' Sven Mislintat - begon de club met een teleurstellende 5 op 12 aan de Eredivisie.

 

In aanloop naar de Klassieker zou de bom helemaal ontploffen. Onderzoek van de NOS toonde aan dat Mislintat met Borna Sosa een speler kocht via een makelaar die aandelen heeft in zijn privébedrijf.

Op zijn minst een dubieuze manier van handelen.

 

Zondagavond - enkele uren na het sportieve drama - zou de Duitser zelfs ontslagen worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ontploffende vulkaan

Allerminst een ideaal sfeertje om aan de Klassieker tegen Feyenoord te beginnen.

 

In de Johan Cruijff ArenA stond de verzuurde achterban met geslepen messen klaar mocht de ploeg wéér onder de verwachtingen blijven.

Ajax dook zowaar onder de benedengrens...

 

Na nog geen tien minuten volgde een eerste dreun, toen de thuisdefensie zich veel te makkelijk liet opzijzetten bij een aanval van de bezoekers. De Mexicaanse scherpschutter Gimenez rondde dankbaar af.

 

En enkele minuten later acteerden de Amsterdammers wéér als junioren. De Deense 'aanwinst' Gaaei gaf de 0-2 zomaar cadeau aan Gimenez.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij het thuispubliek hadden ze ondertussen steeds meer moeite om de woede niet te uiten. Nadat één fan een plastieken bekertje op het veld gooide, moest de partij enkele minuten gestaakt worden.

 

Ajax voetbalde op een vulkaan die op ontploffen stond. En dat gebeurde ook effectief toen Paixao rond het halfuur de 0-3 op het bord zette.

 

Door vuurwerk op het veld te gooien, toonden de supporters (opnieuw) hun onvrede.  Scheidsrechter Gozubuyuk riep iedereen een eerste keer naar binnen.

 

Met heel wat vertraging konden de eerste 45 minuten van de Klassieker uiteindelijk afgewerkt worden. Maar iedere zinnige aanwezige wist dan al dat de volledige 90 minuten uitspelen moeilijk zou worden.


Enkele minuten ver in de tweede helft gebeurde het onvermijdelijke: opnieuw vuurwerk op het veld. Een derde keer verscheen "match suspended" op het scorebord.

 

Dit keer definitief.