Ga naar de inhoud

Gestaakte Ajax-Feyenoord wordt deze woensdag afgewerkt zonder publiek

De match moest dit weekend gestaakt worden.

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt morgen verder afgewerkt. De match moest dit weekend gestaakt worden door wangedrag van de Amsterdamse thuisfans. Deze keer is er geen publiek welkom. Daardoor moet de match tussen Ajax en Volendam, die oorspronkelijk op 27 september gespeeld zou worden, wel uitgesteld worden. Ajax overwoog gerechtelijke acties tegen de kalenderwijziging, maar ziet daarvan af.

Ajax krijgt dit seizoen de ene dreun na de andere. Afgelopen weekend moest de topper tegen Feyenoord na 55 minuten gestaakt worden na wangedrag van de fans.

 

"Na een gestaakte wedstrijd bepaalt het competitiebestuur betaald voetbal wat er met de wedstrijd gebeurt", zo luidt de mededeling op de website van de Eredivisie. "Daarbij is het uitgangspunt dat de competitie zo eerlijk mogelijk moet verlopen en een duel dus het liefst op het veld wordt beslist. De wedstrijd moet dan op de kortst mogelijke termijn worden hervat."

 

En dat nieuwe tijdstip is nu woensdag om 14 uur. Zonder publiek. Zo kan het niet opnieuw mislopen.

 

Woensdag zou Ajax het thuis normaal om 21u opnemen tegen FC Volendam. Die competitiematch wordt uitgesteld naar een later moment.

 

De Amsterdamse club is echter niet blij met het nieuwe tijdstip. "Het wangedrag keurt Ajax af", begint het statement op hun website. "Veel voetballiefhebbers waren hier de dupe van."

 

Maar de datum om de klassieker in te halen, zint Ajax niet. "Vanwege nationale en internationale duels is het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen vanuit Ajax' oogpunt de eerste week van november. Dan wordt een bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen. FC Volendam wel."   

 

"Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB voor vier clubs aangepast vanwege het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs, maar ook de supporters zijn hier de dupe van", schreef Ajax in eerste instantie.

Ajax trekt niet naar rechter

De club overwoog juridische stappen, maar zag daar vandaag vanaf na overleg met Volendam. Wel gaat Ajax "indringend" in gesprek met de KNVB en de Eredivisie omdat het vindt in de besluitvorming "geen rekening is gehouden met gerechtvaardigde belangen van clubs". Ajax vindt dat de reglementen te veel beleidsvrijheid geven aan de bond en de competitietop.

Luister naar de aflevering van Sporza Daily over Ajax

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.