Ga naar de inhoud

Adriatica Ionica Race dag voor start geannuleerd: "Berokkent Italiaanse wielrennen schade"

Filippo Zana was vorig jaar de winnaar van de 4e editie.

Van vandaag tot en met zondag had de Adriatica Ionica Race, een Italiaanse 2.1-rittenkoers moeten gereden worden, maar de organisatie stuurde gisteravond de wereld in dat er geen koers komt. "Door omstandigheden waar we geen invloed op hebben", luidt het bij de organisatie.

De Adriatica Ionica Race was aan zijn 5e editie toe. Het is het kindje van Moreno Argentin, ex-Italiaans toprenner. Vorig jaar ging de zege naar de Italiaan Filippe Zanna.

Maar de 3 ritten, met start op vrijdag in Corropoli en aankomst zondag in Crotone, gaan niet door.

De organisatie meldde in een persbericht dat de komende dagen meer uitleg volgt over de lastminute-annulering. "De editie van 2023 zal niet doorgaan, ondanks de wil om het door Moreno Argentin geïnitieerde en gepromote project dit jaar opnieuw inhoud te geven en te realiseren."

"Sportunion is gedwongen om het evenement te annuleren door omstandigheden waar het organiserende bedrijf geen invloed op heeft."

"Het is aan Sportunion om uitleg te geven over het gedrag van verschillende individuen die deze situatie hebben uitgelokt en die de Italiaanse wielerwereld schade hebben berokkend."

Verschillende individuen hebben deze situatie uitgelokt en de Italiaanse wielerwereld schade berokkend.

De organisatie

Met Astana en het Belgische Intermarché-Circus-Wanty deden er twee WorldTeams mee in Italië, ook het Soudal-Quick Step Development Team stond op de deelnemerslijst.