Premier League klassement

Verdwijnt de VAR uit de Premier League? Engelse clubs stemmen er volgende maand over

 wo 15 mei 2024 19:22

In de Engelse Premier League is niet iedereen een voorstander van de videoscheidsrechter. Wolverhampton heeft zelfs de afschaffing van de VAR op de agenda gezet van de jaarlijkse vergadering van de clubs.

De Premier League werkt al 5 seizoenen met de videoscheidsrechter, maar nog zijn niet alle twijfelaars overtuigd. Integendeel, Wolverhampton Wanderers ziet de VAR liever verdwijnen uit het Engelse voetbal.

 

De nummer 13 uit de Premier League heeft nu officieel een resolutie ingediend om komaf te maken met de VAR. De club stelt dat de videoscheidsrechter heeft geleid tot "talrijke onbedoelde negatieve gevolgen die de relatie tussen fans en voetbal schaden".

 

Concreet betekent dit dat de 20 Premier League-clubs op 6 juni moeten stemmen voor het afschaffen van de VAR. Wolverhampton heeft de steun nodig van 13 clubs om de VAR buitenspel te zetten.

 

De raad van bestuur van de Premier League begrijpt de bezorgdheden, maar blijft pal achter het systeem van de videoscheidsrechter staan. Volgens het orgaan zou het aantal verkeerde beslissingen alleen maar toenemen zonder de VAR.

Gerelateerd: