Premier League klassement

De Bruyne is "stram", maar lijkt fit te raken voor titelmatch: "Het voelde als een mes in mijn been"

 wo 15 mei 2024 16:41
Kevin De Bruyne moest gisteren even bekomen van een tik op zijn enkel.

Manchester City lijkt voor zijn titelmatch te kunnen rekenen op Kevin De Bruyne. De Rode Duivel kreeg gisteren tegen Tottenham een stevige tik op zijn enkel, maar de schade lijkt mee te vallen. "Het komt wel in orde", vertelt hij.

Veel bezorgde gezichten gisteren bij Manchester City. In minuut 57 - kort na zijn levensbelangrijke assist voor Haaland - incasseerde Kevin De Bruyne een zware trap op de enkel/achillespees.

 

De metronoom van City kon niet meer verder en werd gewisseld. Uit voorzorg? Of liep De Bruyne toch schade op?

 

"Het is wel oké", stelt De Bruyne vandaag gerust bij Sky Sports. "Ik ben een beetje stram aan mijn achillespees. Het voelde op het moment van impact als een mes in mijn been."

 

"Maar het is een impactblessure, dus het valt wel mee. Het komt wel in orde."

Het is een impactblessure, dus het valt wel mee. Het komt wel in orde.

Kevin De Bruyne

Op de slotspeeldag van de Premier League lijkt City dus te kunnen rekenen op De Bruyne. Niet onbelangrijk, want met een zege tegen West Ham kan City zich voor de 6e keer in 7 jaar tot Engels kampioen kronen.


Toch wil De Bruyne nog niet te vroeg juichen, want ook Arsenal maakt nog kans op de titel. "We weten dat het nog niet gedaan is", aldus de Rode Duivel.


"Iedereen zegt dat het nu gemakkelijk is, maar dat is niet zo. Er is altijd druk in zo'n situatie."

 

Als City met punten morst op de slotspeeldag, is er nog een kans voor Arsenal om met de landstitel te gaan lopen. Zoniet eindigt de ploeg van Leandro Trossard voor het 2e jaar op een rij op de 2e plek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: