Ga naar de inhoud

Carrasco geeft toe dat goal "gelukje was", Trossard vervloekt veld: "Een van de slechtste waar ik ooit op speelde"

 za 9 september 2023 17:45

Veel woorden hoefden de Duivels er niet aan vuil te maken. In koor klonk het na Azerbeidzjan dat "de drie punten het belangrijkste zijn". Doelpuntenmaker Yannick Carrasco gaf wel toe dat er met zijn doelpunt wat "geluk" gemoeid was, Leandro Trossard hekelde dan weer de grasmat: "Al wil ik het zeker niet als excuus inroepen."

Trossard: "Een van slechtste velden ooit gezien"

Leandro Trossard wou achteraf niet te zwaar tillen aan de flauwe prestatie van de Rode Duivels.
 

"Het was gewoon zaak van onze kansen benutten", vond hij. "We hebben er nochtans genoeg gecreëerd - zelf schoot ik er ook op de paal en de keeper. Maar als je dan met amper één goal verschil het slot intrekt, weet je dat het nog zwaar kan worden. We moeten gewoon tevreden zijn met de drie punten."

 

Zeker gezien de omstandigheden. De dramatische grasmat in Azerbeidzjan had - zoals gevreesd - een flinke impact op het vertoonde spel.

 

"Ik wil niet te veel excuses zoeken, maar het veld was niet in ons voordeel. Het was één van de slechtste die ik ooit gezien heb. Dinsdag (tegen Estland, red.) zal je een heel andere ploeg op het veld zien. Dan zullen we er voor de thuisfans vol voor gaan."

Carrasco: "Goal was geluk maar wel belangrijk"

Geen leugentjes om bestwil. Doelpuntenmaker Yannick Carrasco gaf achteraf zonder schroom toe dat zijn goal een gelukje was.

 

"Maar Pippo Inzaghi heeft ook veel "gelukkige" goals gemaakt", lachte de aanvaller in de mixed zone.

 

"Ik ben er wel heel blij mee. Want ook al was het met wat geluk, het was wel een heel belangrijke goal om de 3 punten te pakken. Het was helemaal niet makkelijk hier, het veld lag er moeilijk en zwaar bij. Azerbeidzjan had ook niks te verliezen, dus zij konden ook blijven duwen. Voor hetzelfde geld maken zij zo de 1-1 in de laatste minuut en dan staan we hier met maar één punt.

Casteels: "Veel dingen konden beter"

Onana: "Tegenstander verdedigde goed in blok"

Tedesco: "Het kan en moet beter"

"Ik ben blij met de drie punten, maar onze prestatie kan en moet beter", analyseerde Tedesco na afloop in de persruimte van de Dalga Arena.

 

"Zeker in de eerste helft hadden we meerdere problemen van technische aard in balbezit. We hadden meer kansen moeten creëren, ook al waren het geen makkelijke omstandigheden. Daarnaast moeten we gewoon dat tweede doelpunt scoren. In de eerste helft kan dat, na de pauze moet dat. Het is de enige manier om de wedstrijd dood te maken. Anders kom je in situaties zoals we nu gehad hebben."


Omdat het tweede verlossende doelpunt uitbleef, werd het bibberen tot diep in de toegevoegde tijd. De Azerbeidzjaanse gelijkmaker hing zowaar nog in de lucht. Opvallend daarbij was toch de hoeveelheid kansen die de Belgen weggaven tegen een tegenstander die niet eens in de top honderd van het voetbal staat.

 

"Zoals ik vrijdag reeds zei: ik had op voorhand een gevoel dat het allemaal niet zo gemakkelijk zou zijn hier in Azerbeidzjan. Het veld is slecht, de tegenstander speelt met lange ballen... Voor veel mensen lijkt het allemaal makkelijk, maar dat is het zeker niet. Koen Casteels heeft zijn werk gehad en deed dat uitstekend. Arthur Theate speelde in de beginfase ook eens voor redder. We gaan nu bekijken hoe het kan dat Azerbeidzjan die kansen kon creëren.

 

Lichtpuntje van de dag was misschien wel Leandro Trossard, op de 10 als vervanger van de geblesseerde Kevin De Bruyne. De vorige experimenten met Yannick Carrasco (tegen Oostenrijk) en Mike Trésor (in Estland) op die positie waren heel wat minder goed uitgedraaid."

 

"In moeilijke omstandigheden heeft Leandro dat heel goed gedaan. Hij zocht en vond de oplossingen, was heel gefocust. Met wat meer geluk had hij in de beginfase zelfs kunnen scoren. Op basis van deze prestatie mag hij dan ook zeker hopen op meer."

Gerelateerd: