Ga naar de inhoud

Sheffield Wednesday verzorgt match van het jaar in Engeland na waanzinnige ommekeer in promotiestrijd

 vr 19 mei 2023 00:19

Voetbalsprookjes, ze bestaan nog. In de halve finales van de promotieplay-offs naar de Championship, de Engelse tweede klasse, heeft Sheffield Wednesday een waanzinnige comeback geflikt. Het haalde een 4-0 uit de heenwedstrijd op na een goal in minuut 98 (!), kreeg een ijskoude douche én knalde zich alsnog naar Wembley na penalty's.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

4-0 verloren in de heenmatch van de halve finales tegen Peterborough, het team van coach Darren Ferguson, zoon van.

 

Neen, promotie van de League One naar The Championship zou er niet inzitten dit jaar voor Sheffield Wednesday. Althans, dat dachten supporters en analisten.

 

De ploeg zelf geloofde zelf in een ommekeer, zeker na twee vroege goals. In minuut 98(!) volgde doldwaze euforie toen Palmer de 4-0 in doel werkte. Een fan werd zo wild dat hij zelf meevierde met de ploeg.

 

Verlengingen, dus. Daarin kreeg Sheffield meteen een koude douche. Een owngoal suste de thuisaanhang. Niet voor lang, want 7 minuten later volgde de 5-1.

 

Alsof het universum erover besliste zette de thuisploeg die strafschoppenreeks naar zijn hand.

 

Sheffield Wednesday mag – na een half mirakel – naar Wembley om te bikkelen voor de promotie naar de Engelse tweede klasse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.