Ga naar de inhoud

Een van de strafste sportreeksen is ten einde: vrouwen Barcelona spelen gelijk na 62 (!) winstmatchen

 do 11 mei 2023 06:22
" "
Sevilla stopte de reeks van Barcelona in de competitie.

Er zijn geen zekerheden meer. Na 62 (!) gewonnen competitiematchen op een rij hebben de vrouwen van FC Barcelona nog eens punten laten liggen in Spanje. Een van de strafste zegereeksen in de sport komt zo ten einde.

Van 1 juni 2021 tot 10 mei 2023...

Dat is maar liefst 708 dagen.

 

Zo lang waren de vrouwen van FC Barcelona – bekend als "sterkste ploeg ter wereld" – ongeslagen in de eigen competitie. Vorig seizoen wonnen ze elke wedstrijd en ook dit jaar leken de Blaugrana op weg naar een perfect rapport.


Tot gisterenavond. Bij Sevilla kwam de autoritaire leider op achterstand kort na de rust. Tien minuten voor tijd vond Ana-Maria Crnogorcevic de verdiende gelijkmaker, maar ondanks 24 doelpogingen en 84% balbezit kwam Barcelona niet meer tot scoren.
 

Onder meer vedette Alexia Putellas –onlangs teruggekeerd na een zware knieblessure – miste een enorme kans. En zo kwam de indrukwekkende zegereeks dus ten einde.

 

Toch wijst alles erop dat Barcelona straks nog veel zal mogen vieren. Met een doelsaldo van +106 en een enorme voorsprong op nummer twee Real Madrid zijn ze op weg naar de titel. Op 3 juni staat ook de Champions League-finale tegen Wolfsburg gepland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: