Ga naar de inhoud

Vrouwen van Barcelona stoten door naar finale Champions League na gelijkspel tegen Chelsea

 do 27 april 2023 21:15

Een finale avant la lettre in de Champions League bij de vrouwen. Barcelona had in eigen huis voldoende aan een 1-1 gelijkspel om concurrent Chelsea uit het toernooi te knikkeren. Het verdedigde zo met verve zijn 0-1 uit de heenwedstrijd. Barcelona neemt het in de finale op tegen Wolfsburg of Arsenal.

Barcelona heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Champions League voetbal voor vrouwen. De terugwedstrijd in Camp Nou eindigde op 1-1 tegen Chelsea, nadat Barcelona zaterdagmiddag de heenwedstrijd met 0-1 had gewonnen.

 

Chelsea wist na de nederlaag op Stamford Bridge wat het te doen stond op bezoek bij de Catalanen, maar aan de rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

 

Na het uur scoorde Barcelona via de Noorse aanvalster Caroline Hansen, wat de situatie voor Chelsea nog moeilijker maakte. Maar kort daarna scoorden ook de Engelsen via Hansens landgenote Guro Reiten. Verder kwam Chelsea niet meer, waardoor Barcelona zich de eerste finalist mag noemen.   

 

Het duel tussen Chelsea en Barcelona was een heruitgave van de finale van 2021. Toen wonnen de Catalanen in Göteborg met 4-0 en pakten ze hun eerste (en tot dusver enige) beker met de grote oren. Barcelona neemt het in de finale op tegen Wolfsburg of Arsenal. In de Volkswagen Arena hielden die teams elkaar zondag op 2-2. Op 1 mei volgt de terugmatch.   

 

Bij Barcelona zat sterspeelster Alexia Putellas op de bank, nadat ze in de heenwedstrijd nog in de tribune zat. De tweevoudige laureate van de Gouden Bal komt terug van een zware knieblessure die ze vorige zomer opliep voor het EK. Mogelijk haalt ze wel de finale, die is voorzien op 3 juni in het Nederlandse Eindhoven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.