Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lotto-talent Tijl De Decker (22) heerst in Parijs-Roubaix voor beloften, podium kleurt Belgisch

 zo 7 mei 2023 16:15
De Decker was meer dan een maatje te groot voor de rest.

Tijl De Decker, een 22-jarig talent van het Lotto-Dstny Development Team, heeft Parijs-Roubaix voor beloften naar zijn hand gezet. Het Belgische talent reed in de Hel de tegenstand op een minuut. Gil Gelders en Robin Orins maakte het Belgische podium compleet.

Een maand nadat Mathieu van der Poel heerste op de stenen van Roubaix was het aan de beloften om te bikkelen in de Hel van het Noorden, die er door de regenval vettig bij lag.

 

Met Lotto-Dstny Development Team en Soudal-Quick Step Devo Team stonden er twee ijzersterke Belgische blokken aan de start.

 

Bij de profs gaven beide teams niet echt thuis in het Vlaamse voorjaar, maar bij de beloften draaide het anders uit.

 

Een elitegroep van zo'n 30 man begon in de finale aan de opeenvolgende stroken van Camphin-en-Pévèle en Carrefour de l'Arbre. Maar bij het afdraaien van die laatste strook was er van die 30 man nog maar één renner overgebleven.

 

Tijl De Decker, een 22-jarig talent van de Lotto-Dstny-talentenfabriek had het pelotonnetje aan grut gereden. De Decker had al snel een halve minuut voorsprong, de rest zou hem niet meer terugzien.

 

In het slot kon Gil Gelders, een 20-jarige Belg van Soudal-Quick Step, nog wegrijden. Hij finishte als tweede, maar had zo'n minuut achterstand op De Decker. Robin Orins (Lotto-Dstny) maakte het Belgische podium compleet.

 

De Decker volgt op de erelijst ene Tom Pidcock op, die de wedstrijd in 2019 won. De afgelopen drie jaar was er door covid en organisatorische problemen geen Parijs-Roubaix voor beloften.

 

De laatste landgenoot op de erelijst was Stan Dewulf, die de race in 2018 won. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.