Ga naar de inhoud

Lotto-Dstny zet Lennert Van Eetvelt voorlopig op non-actief na "vermeende inbreuk op dopingwetgeving"

 za 22 april 2023 14:06
Lennert Van Eetvelt werd vorig jaar 2e in de Baby Giro.

Lotto-Dstny heeft Lennert Van Eetvelt (21) voorlopig aan de kant gezet. De beloftevolle klimmer kreeg gisteren te horen dat er bij hem "een vermeende inbreuk op de antidopingwetgeving" is vastgesteld. Het gaat om een substantie in een neusspray. "Ik hoop dat dit gewoon een vergissing is en dat deze nachtmerrie snel verdwijnt", zegt Van Eetvelt. 

De "vermeende inbreuk" kwam aan het licht tijdens de Tour des Alpes Maritimes et du Var op 19 februari, meldt Lotto - Dstny in een persbericht.

 

Het dossier rond Lennert Van Eetvelt gaat over "een toegelaten substantie in een neusspray die vrij verkrijgbaar is en in competitie toegelaten, als die vermeld wordt bij een controle en het gebruik ervan in overeenstemming is met de bijsluiter".

 

"Mijn wereld stond gisteren even op z'n kop", reageert de 21-jarige klimmer zelf. "Geen enkele renner wil zo’n brief krijgen. Ik begrijp ook niet goed wat er gebeurd is."

 

"Op de dopingcontrole heb ik duidelijk vermeld dat ik de neusspray nam, zoals ik dat al eerder heb gedaan in mijn carrière."

 

"Ik ben me van geen enkel kwaad bewust en hoop dat dit gewoon een vergissing is en deze nachtmerrie snel verdwijnt.”

Ik ben me van geen kwaad bewust en ik hoop dat dit gewoon een vergissing is.

Lennert Van Eetvelt

Van Eetvelt nam de neusspray in samenspraak met zijn medische begeleiding. Hij zat vanochtend samen met de Raad van Bestuur van de ploeg en gaf met de ploegdokter uitleg.

 

“We hadden een goed overleg met de renner, hebben geluisterd naar wat hem overkomen is en hebben vertrouwen in een goede afloop”, klinkt het bij het team.

 

“De ploeg hanteert een strikt zero-tolerantiebeleid en zet daarom Lennert voorlopig op non-actief."

 

"Wij benadrukken dat dit geenszins een veroordeling is, maar louter de toepassing van de MPCC-richtlijnen (Mouvement pour un Cyclisme Crédible). Het geeft Lennert ook de tijd om zijn dossier zo goed mogelijk te onderbouwen.”

Opleidingsproduct Van Eetvelt is klim- en rondetalent

Lennert Van Eetvelt is een van de goudhaantjes van Lotto-Dstny. Vorig jaar was hij een uitblinker bij de beloften met onder meer een 2e plaats in Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Italië U23.

 

Het jeugdproduct werd begin dit jaar prof en deelde in zijn eerste profkoersen op Mallorca meteen enkele visitekaartjes uit met een 2e en 3e plaats.

 

In de Ronde van Catalonië eindigde hij vorige maand 15e, in de Waalse Pijl werd hij woensdag 22e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.