Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Rafael Nadal moet ook passen voor Rome, komt Roland Garros in gevaar? "Proces heeft tijd nodig"

 vr 5 mei 2023 18:22

Opnieuw moet Rafael Nadal zijn naam laten schrappen op een deelnemerslijst. De Spaanse tennisser blijft sukkelen met een blessure aan zijn heup en moet nu ook passen voor het ATP-toernooi in Rome. Komt Roland Garros in gevaar? "Jullie weten allemaal hoeveel pijn het me doet", klonk het bij Nadal.

Rafael Nadal (ATP 14) blijft op de sukkel. De Spaanse tennislegende gaf vrijdag op sociale media aan dat hij ook het Masters 1.000-toernooi in Rome aan zich voorbij moet laten gaan.

 

De 36-jarige Nadal sukkelt al sinds zijn uitschakeling in de tweede ronde van de Australian Open, in januari, met zijn heup.

 

"Het spijt me zeer te moeten aankondigen dat ik niet zal kunnen spelen in Rome", gaf Nadal aan in zijn statement. "Jullie weten allemaal hoeveel pijn het me doet weer een de belangrijke toernooien in mijn carrière te moeten missen."

 

"Er was de voorbije dagen een lichte verbetering in mijn toestand, maar ik heb maandenlang niet op een hoog niveau kunnen trainen. Het proces heeft tijd nodig en ik kan niet anders dan dat accepteren."   

 

Het nieuwe forfait van Nadal doet vragen rijzen voor Roland Garros, dat over drie weken van start gaat. De Spaanse gravelkoning, tienvoudig winnaar in Rome, stelde zijn comeback al enkele keren eerder uit.

 

Zo liet hij de voorbije weken ook de toernooien in Monte Carlo, Barcelona en Madrid passeren. Nadal won Roland Garros vorig jaar voor de veertiende keer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: