Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Rafael Nadal (36) stelt comeback nog maar eens uit: "Ik weet niet wanneer ik weer fit zal zijn"

 do 20 april 2023 12:22
De 22-voudige grandslamkampioen sukkelt sinds de Australian Open met zijn heup.
Rafael Nadal was al 5 keer de beste op het graveltoptoernooi in eigen land.

Rafael Nadal zal volgende week niet deelnemen aan het Masters 1.000-toernooi in Madrid. Dat heeft de 36-jarige Spanjaard laten weten in een video op Instagram. De 5-voudige laureaat voelt zich niet fit genoeg. Hij speelde niet meer sinds de Australian Open, waar hij een heupblessure opliep. 

De 2e ronde in Melbourne tegen de Amerikaan Mackenzie Donald in januari, dat was het laatste wapenfeit van Rafael Nadal op de tour. "Het zijn een paar moeilijke weken en maanden geweest", stelt de 22-voudige grandslamkampioen.

"De herstelperiode zou 6 tot 8 weken duren, we zitten nu in de 14e week. De realiteit is dat de situatie anders is dan verwacht."

"De blessure is nog steeds niet genezen en ik kan niet zo hard werken als nodig is om mee te doen. Ik was aan het trainen, maar nu hebben we een paar dagen geleden besloten om het roer een beetje om te gooien, nog een behandeling te doen en te kijken of het beter gaat."

Zo wordt zijn comeback weer uitgesteld. "De weken gaan voorbij en ik had de illusie te kunnen spelen in de graveltoernooien die zo belangrijk zijn in mijn carrière, zoals Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Rome en Roland Garros."

"Ik kan geen deadline geven. Als ik wist wanneer, zou ik het doen, maar ik weet het niet."

Na het ATP 500-toernooi in Barcelona is Madrid dus het tweede toernooi dat Nadal in zijn thuisland op gravel mist. In het beste geval zal Nadal voor Roland Garros enkel het Masters 1.000-toernooi van Rome kunnen spelen, dat op 10 mei van start gaat.

Ook achter Roland Garros (28 mei-11 juni) staat na het bericht van vandaag een groot vraagteken.

Ik kan geen deadline geven. Als ik wist wanneer, zou ik het doen, maar ik weet het niet.

Rafael Nadal

Het uitgebreide bericht van Nadal op Instagram:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.