Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Ex-trainer en oom Toni: "Nadal raakt fit voor Roland Garros"

 vr 28 april 2023 16:43
Rafael Nadal op het gravel in Parijs.

Zal Rafael Nadal op het terrein staan tijdens Roland Garros? De gravelkoning is al een hele tijd out met een heupblessure. Maar volgens Toni Nadal, de oom en ex-trainer van de tennisser, raakt hij op tijd weer fit. "Hij voelt zich goed. Het plan is om zijn comeback te maken op de Masters 1.000 in Rome."

Rafael Nadal (36) staat al sinds zijn nederlaag in de tweede ronde op de Australian Open aan de kant. De Spanjaard had last van zijn heup en zou zes tot acht weken out zijn, maar zijn comeback werd keer op keer uitgesteld. Zo moest hij recent nog verstek geven voor het toernooi in Madrid.

 

Roland Garros gaat eind mei van start en dus vreesden veel mensen voor de deelname van Nadal. Maar volgens Toni Nadal zal de recordkampioen wel degelijk aanwezig zijn in Parijs.

 

"Hij raakt klaar, denk ik", vertelde hij aan Radio Marca. "Het gaat goed met hem. Natuurlijk zou hij al veel liever weer aan het tennissen zijn, maar het gaat goed."

 

"Het klopt dat hij intussen al langer uit is dan voorspeld werd. Maar hij kreeg er ook nog wat complicaties bij. Hij is nog niet 100 procent klaar om weer toernooien te spelen, maar het scheelt niet veel meer."

 

Gravelkoning Nadal zou Roland Garros al voor de 15e keer kunnen winnen. "Maar als hij een kans wil maken, zou hij toch wel een beetje voorbereid aan de start moeten staan. Daarom is het doel om op de Masters 1.000 in Rome al mee te doen. Daarna kan hij dan iets proberen in Parijs."

Gerelateerd: